MENIU

VIDEO. Scene halucinante într-o biserică din România. Totul s-a petrecut în fața preotului

Scene incredibile într-o biserică din Ghiroda, Timiș. Cinci romi au intrat în lăcașul de cult pentru ca unul dintre ei să jure că nu ar fi întreținut relații sexuale cu nora sa.

Cinci romi au intrat în lăcașul de cult pentru a rezolva o problema ce îi măcina. Unul dintre ei era acuzat de ceilalți că ar fi întreținut relații sexuale cu nora sa. Cu toții au mers la biserică pentru ca acuzatul să jure că nu ar fi adevărat.  Bărbatul este pus în genunchi în mijlocul bisericii, cu mâna pe cruce și Evanghelie.

Preotul este cel care îl învață ce să spună, iar romul repetă vorbele spuse de slujitorul Domnului. „Și acuma ziceți. Jur în fața lui Dumnezeu, în fața lui Hristos, fiind în biserică, că eu, și vă dați numele, nu am avut nici o relație cu nora mea, nu am întreținut relații sexuale și că nu am profitat de ea. Acesta este adevărul și numai adevărul. Dumnezeu să primească jurământul meu. Amin. Să sărutați crucea și Evanghelia și așa să fie cum ați spus”, repetă încet preotul, îngânat după fiecare cuvânt de cel acuzat.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Timișoarei, preotul Ionel Popescu, transmite că Centrul Eparhial regretă cele întâmplate și că miercuri, 10 ianuarie, va avea loc o cercetare internă pentru a se analiza cazul și a se lua măsurile care se impun.

 

Sursa