MENIU

VIDEO Reacție DURĂ în PE, referitoare la sancțiunile impuse Rusiei: "Trebuie abordați cei 6.000 de oameni din jurul lui Putin". Cine are LISTA

Guy Verhofstadt

Reacție virulentă în Parlamentul European a fostului prim-ministru belgian, Guy Verhofstadt. Acesta a acuzat Uniunea Europeană că se joacă de-a sancțiunile și că nicio restricție impusă Rusiei nu a fost de natură să afecteze cu adevărat Federația. În intervenție sa, Verhofstadt spune că restricțiile sunt ridicole și cere schimbarea strategiei. 

De ce nu funcționează sancțiunile voastre? Pentru că sancțiunile cu un autocrat, nu funcționează. Pentru că sunt concepute pentru a fi folosite într-o democrație, unde există opinie publică. Iar în Rusia nu mai există opinie publică, nici democrație.

Realitatea este că al cincilea pachet de sancțiuni nu merge pentru că are, ce? Cărbune? Ridicol! Acesta este doar trei la sută din importurile Rusiei. Sancțiunile privind SWIFT? Ridicol! Peste 50% dintre instituțiile financiare rusești au evitat acest tip de sancțiuni. Oligarhii? Au scăpat de sancțiuni sau au pierdut o foarte mică parte din avere.

Trebuie abordați cei 6.000 de oameni din jurul lui Putin, adevărații oameni care lucrează cu Putin. Și avem această listă. Alexey Navalnîi, fundația lui Navalnîi, are această listă cu 6.000 de oameni. Acești oameni trebuie abordați", a afirmat fostul prim-ministru belgian, Guy Verhofstadt, în Parlamentul European.