MENIU

VIDEO/ Protest de AMPLOARE al angajaţilor Combinatului Chimic Turnu Măgurele. Acuzații DURE aduse conducerii unității

Angajaţii Combinatului Chimit Turnu Măgurele, în stradă

Sute de angajați protestează în fața combinatului chimic de la Turnu Măgurele, județul Teleorman. Oamenii își cer salariile după ce timp de două luni nu au primit niciun ban de la angajator. În plus, angajații spun că lucrează în condiții insalubre, fiind expuși infectării cu noul virus.

Este protest de amploare în Turnu Măgurele, județul Teleorman, la fostul Combinat Chimic, denumit acum Donau Chem, după ce parte a colosului care asigura locuri de muncă unui oraș intreg a ajuns proprietatea magnatului Ioan Nicolae, potrivit realitateadeteleorman.net.

Oamenii sunt disperați și spun că toate drepturile lor sunt călcate în picioare.

De la 1 noiembrie 2020, aceștia nu și-au mai primit salariile, echipamentele de protecție lipsesc, iar condițiile de muncă sunt insalubre. Nu există apă caldă, nu există căldură, iar grupurile sanitare au devenit focar de infecție.

Mai mult decât atât, măsurile de protecție împotriva SARS-CoV-2 sunt ignorate total. Nu există măști, nu există dezinfectant, iar cazurile celor care au fost infectați cu noul virus sunt mușamalizate.

Angajații muncesc în condiții periculoase, cum ar fi scăpările masive de gaze și incendii locale, fără nici un fel de protecție, mai susțin aceștia.

Mai multe articole despre: