MENIU

VIDEO - Parcul național Porțile de Fier, în flăcări. Incendiul se întinde pe zeci de hectare și amenință satul din imediata apropiere

Parcul național Porțile de Fier, în flăcări

La aproape o lună după ce focul devastator a fost stins în parcul natural Porțile de Fier, un nou incendiu a izbucnit, amenințând să transforme din nou peisajul idilic în cenușă. 

Un nou incendiu a izbucnit vineri după-amiază în Parcul Natural Porțile de Fier, situat în județul Mehedinți. Flăcările afectează vegetația uscată și o pădure de pini și salcâm din apropierea comunei Svinița.

O filmare din comuna aflată în apropierea parcului natural surprinde dezastrul ecologic, arătând cum aproape jumătate de munte este învăluit de fum dens și negru, transformând peisajul natural într-un adevărat coșmar.

Pompierii au fost chemați să intervină rapid după declanșarea focului și au rămas pe teren pe timpul nopții pentru a supraveghea zona, existând riscul ca incendiul să se propage către gospodăriile localnicilor din apropierea satului.

În urmă cu aproximativ o lună un alt incendiu a izbucnit în zonă, necesitând intervenția pompierilor timp de 10 zile, cu ajutor aerian. Atunci, peste 300 de hectare de vegetație și pădure de pin negru din Banat, specie protejată, au fost afectate.

Focul s-a extins rapid imediat după ce a fost observat, iar autoritățile au alertat comunitatea locală. Până la sosirea pompierilor, locuitorii au încercat să construiască o barieră pentru a opri propagarea incendiului.

VIDEO - Momentul în care o barcă de poliție intră cu viteză în cablul care susținea un feribot