MENIU

VIDEO | Mișcări de trupe NATO în România! Tabără militară la Botoşani. Vizite ale oficialilor străini și elicoptere Black Hawk

Tabara militara FOTO: Stiridesuceava.net

Convoiul care a tranzitat municipiul Suceava, în seara zilei de miercuri, 16 februarie, transporta echipamente militare. Maşinile de mare tonaj s-au îndreptat spre judeţul Botoşani, având ca antemergător un echipaj al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Un convoi militar a tranzitat judeţul Suceava şi s-a îndreptat spre Botoşani. 

Două dintre camioanele care transportau echipamente au circulat prin municipiul Suceava având ca antemergător un echipaj de Poliţie.  

Convoiul s-a oprit în comuna Suharău din Botoşani, la marginea unei păduri, unde a fost instalată o tabără militară, care are inclusiv un aparat de tip radar, scrie știridesuceava.net 

Pe parcursul săptămânii s-au produs şi alte mişcări interesante pe raza judeţului Suceava, în contextul situaţiei tensionate dintre Rusia şi Ucraina. 

Începând de miercuri, în județele Suceava și Botoșani martorii oculari au semnalat mai multe activități cu caracter militar. Un elicopter Sikorsky UH-60M Black Hawk și un avion militar au spațiul aerian al județului Suceava și zona de frontieră cu Ucraina. Elicopterul a aterizat în zona Vămii Siret, iar patru militari americani au observat împrejurimile de la sol. Aeronavele s-au întors apoi la baza Mihail Kogălniceanu. 

Activitățile militare din nordul țării au loc în contextul situației tensionate de la granița Ucrainei cu Rusia

Doi reprezentanţi ai Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti au venit la Spitalul Suceava, într-o vizită neoficială, pentru a obţine informaţii despre UPU şi Reanimare. 

Datele solicitate sunt publice, puteau să le ia şi de pe site-ul instituţiei medicale, dar oficialii au preferat să se deplaseze.  Vineri, 18 februarie, doi reprezentanţi ai Ambasadei Israelului la Bucureşti de această dată se vor întâlni cu directorul medical al Spitalului Judeţean, ca să discute tot despre dotările Unităţile de Primiri Urgenţe. 

Vizitele oficialilor străini nu fac decât să alimenteze zvonul despre o posibilă transformare a spitalului în unitate medicală suport pentru tratarea răniţilor ucraineni, în situaţia unor confruntări armate între cele două state.