MENIU

Vești bune pentru turiștii care vor să meargă în Grecia! Cine poate călători vara aceasta în statul elen

Turism Grecia/sursa foto: pixabay

Persoanele imunizate împotriva coronavirus, cele care prezintă un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu SARS-COV-2 vor putea vizita Grecia în această vară. Informația a venit de la ministrul grec al turismului, Harry Theocharis.

Conform Agerpres, oficialul guvernamental a mai menţionat că, odată ce se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, în Grecia angajaţii din sectorul ospitalităţii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 şi, în plus, în rândul acestora vor fi efectuate testări frecvente.

Sectorul turistic generează 20% din Produsul Intern Brut al Greciei, sector care a făcut apeluri pentru un pașaport de vaccinare în UE, cu scopul de a o ajuta să deblocheze sectorul turistic.

Deja mai multe insule grecești nu au mai raportat cazuri de coronavirus, pe fondul accentuării imunizării populației. Oamenii, care trăiesc din turism, se pregătesc deja pentru a-și întâmpina oaspeții în lunile care urmează.

Măsurile autorităților de la Atena

Potrivit Greek Reporter, majoritatea locuitorilor insulelor grecești cu o populație de sub 1.000 de locuitori au fost deja imunizați anticoronavirus. În contrapartidă, restul Greciei vaccinează deocamdată doar persoanele de peste 60 de ani.

Grecia a impus o carantină în mai multe părți ale țării pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului, după ce numărul infecțiilor a crescut și a pus presiune pe sistemul de sănătate și stă mult mai bine decât majoritatea statelor din Europa cu aproape 7.000 de decese de la debutul pandemiei.

Mai multe articole despre:
grecia grecia coronavirus