MENIU

Valentin Jucan, membru CNA, solicită DNA să publice numele celor 2 televiziuni din dosarul lui Orban

Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) solicită Direcției Naționale Anticorupție (DNA), printr-un comunicat de presă, să facă publice numele celor două televiziuni implicate în dosarul lui Ludovic Orban.

“În calitate de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, garant al interesului public (L.504/2002, art. 11, alin. 6), în legătură cu comunicatul de presă remis presei de către Direcția Națională Anticorupție – DNA, în data de 11 aprilie a.c., referitor la punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea luării măsurii controlului judiciar în legătură cu un candidat propus la primăria generală a Capitalei, în speță, legat de aspectul invocat în comunicat care arată că persoana în cauză a solicitat sume de bani pentru a fi folosite în promovarea ilegală a imaginii proprii la două posturi de televiziune; în vederea sesizării Consiliului Național al Audiovizualului, respectiv a aplicării prevederilor legale din Legea audiovizualului, art. 8, alin. 1, lit “a” și a art. 10, alin. 6, inclusiv pentru sesizarea organelor judiciare și a comisiilor pentru cultură din Senat și Camera deputaților; pentru respectarea cadrului legal de desfășurare a campaniilor electorale și respectarea obligațiilor la a informa corect în orice moment, cu invocarea normelor legale care se regăsesc în Legea audiovizualului nr. 505 din 2002, republicată, art. 3 alin. 2, art. 6 alin.2 și alin.3, art. 26 ind.1, dar și în Codul de reglementare a conținutului audiovizual, art. 139; SOLICIT PUBLIC DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE - DNA SĂ PUBLICE NUMELE CELOR DOUĂ TELEVIZIUNI IMPLICATE ÎN DOSARUL MENȚIONAT ÎN COMUNICATUL TRANSMIS IERI, 11 APRILIE, A.C.”, se arată în documentul remis de Valentin Jucan.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, față de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepreşedinte al unui partid, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite,

Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că la data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.


Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.


Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.

 

 

Mai multe articole despre:
Ludovic Orban valentin jucan