MENIU

Un vagon de tren a deraiat. Care este starea călătorilor! Anunț oficial CFR

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar a fost închis în această seară, între staţiile Coșbuc și Telciu (Bistrița Năsăud), după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relația Sighetu Marmației – Dej Călători, a deraiat.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că traficul feroviar a fost închis în această seară, între staţiile Coșbuc și Telciu (Bistrița Năsăud), după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relația Sighetu Marmației – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coșbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Niciun călător nu a fost rănit, toți cei 20 de pasageri au fost preluați cu un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători, de unde și-au continuat călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun, potrivit CFR.

La fața locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, a mai notat CFR

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă", scrie la finalul comunicatului CFR.

Precizări de la CFR Călători

În vagonul deraiat se aflau 4 pasageri, iar în celelalte vagoane 16 călători. "Precizăm că nu sunt alte trenuri afectate de această deraiere", spun oficialii CFR Călători.

La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie: Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarife în țară.

Mai multe articole despre:
tren CFR vagon deraiat