MENIU

Vacanță pe banii contribuabililor. Angajații unei primării din Călărași, trimiși la "specializare" pe plajă

Foto litoral

Situație revoltătoare la o primărie din Călărași. În plin sezon estival, angajații instituției sunt trimiși la cursuri de formare profesională la mare, pe banii contribuabililor. Primăria Sohatu a cumpărat prin achiziție directă, pachetele de cursuri și cazările, care costă de 5 ori mai mult decât sunt prețurile pe piață. 

Potrivit site-ului național de achiziții publice, primăria din Suhatu a cumpărat, fără licitație, din fonduri de stat, modulul de curs „Registru Agricol și Cadastru”, organizat la Eforie Nord, în plin sezon - 25-30 iulie. Pentru aceasta, a plătit 204 euro/persoană. Pe de altă parte, pentru cazarea fiecărui cursant la un hotel de 4 stele, primăria călărășeană a mai plătit 980 de euro, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, arată Realitatea Plus.

Un al doilea modul de curs, „Taxe și Impozite”, are loc tot pe Litoral, la Venus, în perioada 20-25 august. Cursul a costat 204 euro/persoană, iar cazarea 1.000 de euro.

Cazul a fost făcut public de un consilier local din Suhatu, care i-a cerut public explicații edilului pentru aceste cheltuieli. 

Sistemul folosirii unor cursuri de perfecționare pentru a masca, de fapt, vacanțele de vară pe banii statului, este frecvent întâlnit folosit în instituții ale statului, mai ales în administrațiile locale, de ani de zile.