MENIU

Urcatul în tren, reinventat la Galați. Călătorii, la un pas de accidentare

Se reinventează urcatul şi coborâtul din tren la Galaţi. Imagini spectaculoase cu mai muţi călători care se chinuie să iasă sau să intre într-un tren supraetajat din gara fac vâlvă pe reţelele de socializare.

Din cauza peronului care este mult prea înalt pentru vagoanele care au platforma la un nivel mult mai jos, oamenii mai degrabă sunt nevoiţi să urce decat să coboare. Reprezentanţii CFR susţin că nu sunt probleme de construcţie, ci totul ar fi din cauza unui impiegat care ar fi direcţionat greşit trenul supraetajat pe aceea linie.

Călătorii care urcă sau coboară din trenuri, mai ales la peronul 1 în Gara Galaţi se plâng că riscă oricând să se accidenteze. Şi asta pentru că peronul este mai înalt decat ar trebui, susţin călătorii. Cel mai dificil este atunci când apare un tren supraetajat, diferenţa de nivel este mult mai mare. Oamenii sunt revoltaţi, dar spun că nu au ce să facă.

Cel mai greu este pentru navetiştii, care se confruntă zilnic aproape cu această problemă.

Reprezentanţii CFR susţin că ar fi vorba despre o eroare a impiegatului din aceea zi şi nu este vorba depre o greşeală de construcţie: "Eroarea a fost produsă de către impiegatul de mişcare dispozitor din staţia CF Galaţi care a introdus garnitura trenului la linia 1 în loc de linia 3. Menţionăm că peronul de la linia nr. 1 din staţia Galaţi este construit conform normelor (naţionale şi europene) în vigoare şi este destinat anumitor tipuri de vagoane de călători, pentru care îmbarcarea călătorilor de la un peron cu înălţime mică este dificilă”.

În prezent, Sucursala Regionala CF Galaţi îl cercetează disciplinar pe impiegatul din cauza căruia s-ar fi produs eroarea.

 
Mai multe articole despre:
tren CFR gara galati