MENIU

Maternitatea Giulești a fost închisă. Cel puţin 11 angajaţi au STAFILOCOC AURIU

UPDATE STAFILOCOC AURIU. Maternitatea Giulești nu mai face internări, au anunţat joi seară autoritățile, la scurt timp după ce informaţia a fost difuzată, pe surse, de Realitatea TV. Iniţial, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, estima că de vineri va fi izolată doar secţia de nou-născuţi, acolo unde 17 copii, dar şi 11 angajaţi au fost infectaţi cu stafilococ auriu. Ministerul Sănătăţii a anunţat că va face controale la toate maternităţile din ţară. 

Decizia de izolare a maternităţii Giuleşti şi sistarea internărilor, de vineri, a venit de la Direcţia de Sănătate Publică București.

"Având in vedere situatia aparuta in cadrul unitatii spitalicesti  privind cazurile de infectii nozocomiale cu Stafilococ Auriu MRSA, precum şi faptul că MĂSURILE INSTITUITE NU AU DAT REZULTATELE AŞTEPTATE, conducerea DSPMB considera necesare instituirea unor masuri mai severe (...) Astfel, începând cu data 30.11.2018 se sisteaza toate internarile in unitatea spitalicească. Pe măsura ce spaţiile vor fi eliberate prin externarea pacientilor, acestea vor fi inchise si se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminală." se spune în comunicatul oficial al DSP București.

Întreg personalul medico-sanitar depistat ca purtător de stafilococ auriu MRSA va fi scos din activitate până când va finaliza tratamentul specific si probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative. Se va efectua  exudatul nazal pentru intreg personalul unitatii sanitare, precum si pentru toti pacientii internati in unitatea sanitara. 

Joi, Încă doi bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, numărul acestora ajungând la 17.

În cazul ultimilor trei, nu a fost confirmată infecţia cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Potrivit comunicatului Ministerului Sănătăţii "s-au recoltat exudate nazale de la un numar de 49 persoane din sectia de neonatologie (din totalul de 55 persoane) ; pentru 38 de personae s-au obtinut rezultatele  probelor recoltate, care au relevant ca 11 sunt purtatori de Stafilococ Auriu MRSA, restul de 27 fiind negativi. Urmeaza a fi recoltate si de la celelalte persoane.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” anunţă că încă doi copii născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Aceştia sunt supuşi investigaţiilor pentru a determina dacă sunt sau nu infectaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino. Rezultatelor analizelor apar în 48 de ore de la recoltarea probelor.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că la prezentare, bebeluşii nu au febră, iar tratamentul se face cu antibiotic, conform antibiogramei.

În prezent, nouă bebeluşi mai sunt internaţi, trei dintre ei având probleme respiratorii, iar trei - infecţii cutanate. Ultimii trei copii sunt supuşi investigaţiilor.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.