MENIU

Un subaltern al lui Oprescu, DAT în urmărire. A dispărut de acasă ca să nu ajungă la închisoare

Un fost director din Primăria generală, condamnat în dosarul lui Sorin Oprescu, a  fost dat în urmărire europeană, după ce polițiștii nu l-au găsit la domiciliu, pentru a-l conduce la arest și apoi în penitenciar. Popa Bogdan Cornel a primit o pedeapsă și mai mare decât fostul său șef: 11 ani și 6 luni de închisoare. Oprescu a fost și el condamnat, definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare.

În urma deciziei instanței, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 11 ani și 6 luni, emis pe numele lui Bogdan Cornel Popa, fost director în cadrul Primăriei București.

Bărbatul nu a fost găsit la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis și mandat european de arestare, a transmis Poliția Română.

Primarul Sorin Oprescu avea o „relaţie atipic de apropiată” cu directorul Administrației Cimitirelor, Bogdan Cornel Popa, spun anchetatorii, care susțin că edilul își lua cu el subalternul la evenimente la care, potrivit protocoalelor, n-ar fi avut acces.