MENIU

Un pacient agitat s-a aruncat din ambulanță în timpul transportului la spital. Ce s-a întâmplat cu victima

Un tânăr de 25 de ani din localitatea Răstolița, județul Mureș, a fost preluat miercuri seara de un echipaj SMURD după ce a acuzat dureri abdominale, dar incidentul a luat o turnură neașteptată când pacientul s-a aruncat din ambulanță în Reghin.

De ce a recurs pacientul la acest gest

 Echipajul a intervenit în jurul orei 20.00, după un apel la 112, pentru a-l evalua medical. Deși inițial bărbatul a refuzat transportul la spital, el a revenit asupra deciziei și a solicitat să fie dus la Compartimentul de Primiri Urgențe din Reghin.

Pacientul a refuzat să fie transportat pe targă, fiind astfel așezat pe scaunul din cabina ambulanței și fixat cu centura de siguranță. În momentul în care ambulanța se apropia de municipiul Reghin, circulând cu viteză redusă din cauza lucrărilor rutiere, pacientul a deschis brusc ușa laterală și a sărit din vehicul în mers.

În urma incidentului, tânărul a suferit răni și a continuat să manifeste un comportament agitat și recalcitrant, inclusiv la Compartimentul de Primiri Urgențe din Reghin, unde a fost necesară intervenția forțelor de ordine pentru a-l calma.

Reprezentanții ISU Mureș au precizat că echipajul de prim ajutor a respectat toate procedurile în desfășurarea intervenției, iar activitatea acestora a fost verificată ulterior, fără a fi constatate abateri de la conduita profesională.

„Întrucât a refuzat transportul în ambulanță, pe targă, acesta a fost fixat, cu centura de siguranță, pe scaunul din cabina autospecialei. La intrarea în municipiul Reghin, profitând de viteza redusă a ambulanței, din cauza lucrărilor care se efectuau la rețeaua rutieră, pacientul a deschis brusc, în forță, ușa laterală a ambulanței și a sărit în mers”, spun, joi, reprezentanții ISU Mureș.