MENIU

Un mare actor român nu are bani de medicamente, iar Arșinel i-a întors spatele

Alexandru Arșinel

Ghinioanele se ţin lanţ de capul actorului Jean Paler, ajuns la vârsta de 55 de ani. În 2014, doctorii i-au montat mai multe stenturi la inimă, în urma infarctului suferit, iar de câţiva ani încoace de-abia reuşeşte să facă rost de bani pentru medicamente.

Comediantul locuieşte singur la Sinaia, iar medicamentele îl costă lunar în jur de 500 de lei, astfel că spera să revină în Capitală, la Teatrul "Constantin Tănase", dovadă stând şi declaraţiile sale de acum doi ani. Numai că dorinţa lui e departe de a prinde contur, nu de alta, dar Alexandru Arşinel, directorul vestitului teatru de revistă, nu intenţionează să-l ia.

"Nu cred că Jean se poate angaja ferm undeva şi să poată să presteze mereu. El merge pe alte «gajuri» mai bune, salariul la teatrul nostru este mic. Trebuie să respecţi un anumit program, iar el este solicitat şi în alte părţi. Am fost în Israel şi cineva îmi spunea că a avut mare succes acolo. Chiar îmi ziceau «Noroc că a fost Paler aici!»", a povestit Arşinel pentru revista Click.

La aflarea veştii, Jean s-a întristat brusc: "Nu mă aşteptam ca maestrul Sandu să-mi dea o replică atât de usturătoare, m-am întristat amarnic. Eram convins că îmi va întinde o mână de ajutor. Ciudat este că, atunci când mă aflam pe patul de spital, la Braşov, Arşinel a declarat la o emisiune tv că eu rămân al Teatrului «Tănase», şi că oricând sunt binevenit, cu atât mai mult cu cât mai lucrasem acolo, după Revoluţie".

Jean Paler este cu atât mai necăjit cu cât, de câţiva ani încoace, de-abia reuşeşte să facă rost de bani. "Medicamentele pentru inimă mă costă în jur de 500 de lei lunar, m-au cam uitat toţi impresarii, nici pe Litoral, unde zeci de ani am fost în spectacole, nu prea mai sunt băgat în seamă. Mi se spune să-mi caut cazare şi să-mi plătesc singur transportul şi masa, dar cu ce iau din spectacole nu pot acoperi toate aceste cheltuieli". Jean este convins însă că Alexandru nu ştie exact cum stau lucrurile.

Mai multe articole despre:
Alexandru Arşinel Jean Paler