MENIU

Un director din Consiliul Județean Iași și-a organizat singur concursul, a fost candidat unic, dar a fost respins

Iogen Gînju

Un director din Consiliul Județean Iași și-a organizat singur concursul pentru postul de Șef de Birou. A fost candidat unic și a picat, deși el a fost cel care a ales tematica, a fost unicul concurent și totuși nu a punctajul minim de 80 de puncte. Bărbatul ocupă de 4 ani funcția de director tehnic al Consiliului Județean, dar este interimar. 

Iogen Gînju a semnat el însuși organizarea concursului pentru ocuparea postului de șef de birou aflat în subordinea sa. Serviciul face parte din Direcția Tehnică și se ocupă de tot ce înseamnă active aflate în patrimoniul județului Iași – inclusiv bunurile imobiliare.

El a stabilit datele examenului și bibliografia. Concursul a fost unul intern, de promovare, în care aveau voie să se înscrie doar funcționari publici, dar nici așa directorul Gînju nu a promovat examenul, deși a fost candidat unic.

Acesta a picat cu 68.80 puncte, în condițiile în care nota minimă era de 80 de puncte, fiind funcție de conducere.

Contactat de jurnaliști, Iogen Gînju a nu a vrut să comenteze.

El va rămâne totuși director tehnic interimar la Consiliul Județean din Iași. Conform ultimei declarații de avere postate pe site-ul Consiliului Județean Iași, Iogen Gânju a avut un salariu lunar net pe ultimul an de 9.700 de lei.