MENIU

Un asteroid uriaș, detectat cu scurt timp în urmă, va trece pe lângă Pământ de Halloween

Asteroid surpriză

Sărbătoarea de Halloween va fi anul acesta mult mai trepidantă: pe lângă fantome și monștri, tocmai a fost anunțat un alt motiv de îngrijorare - un asteroid gigant care va trece la doi pași de Pământ.

Un asteroid-surpriză, detectat de NASA doar cu o săptămână în urmă, urmează să treacă pe lângă Terra tocmai în ziua de 31 octombrie, când americanii și nu numai ei se pregătesc de sărbătoarea Halloween-ului.

Asteroidul 2015 TB145 a fost sesizat de telescoapele NASA pe 10 octombrie la o distanță de 500.000 kilometri de Pământ.

NASA a anunțat că asteroidul va trece în siguranță pe lângă Terra în data de 31 octombrie, la o distanță puțin mai mare decât distanța dintre Pământ și Mună.

Este cea mai mare apropiere de Terra a unui asteroid din iulie 2006, potrivit The Mirror, și nu va fi depășită decât în anul 2027.

"Asteroidul se află pe o orbită extrem de excentrică și are un mare grad de înclinare", a explicat agenția spațială americană.

Nu se știe exact care este dimensiunea asteroidului, însă de presupune că s-ar încadra între 280 și 620 metri în diametru.

Asteroidul 2015 TB145 este clasificat de NASA ca un obiect potențial hazardat, însă oficialii americani ne asigură că nu e niciun pericol de prăbușire pe Pământ.

Mai multe articole despre:
NASA