MENIU

Un adolescent italian este la un miracol distanță de a deveni primul SFÂNT milenial

Un tânăr care a murit când avea doar 15 ani este la un pas distanță de a deveni primul sfânt milenial, relatează Insider.

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în anul 2006, la vârsta de 15 ani, ar urma să fie beatificat de Papa Francis în luna octombrie, și asta după ce Suveranul Pontif i-a atribuit un miracol la începutul acestui an. Inițial, ceremonia trebuia să aibă loc mai devreme, dar a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19.
 
Mai exact, se spune despre tânărul care a folosit Internetul pentru a răspândi mesajul romano-catolic că ar fi salvat un băiat din Brazilia de o boală îngrozitoare, prin rugăciune.
 
Beatificarea este ultima etapă înainte ca o persoană să devină sfânt, după ce biserica recunoaște că aceasta a ajuns în Rai și că are abilitatea de a-i ajuta pe cei care se roagă în numele său.
 
Acutis, care s-a născut în Londra în 1991 și a locuit în Milano, a învățat programare pe cont propriu înainte de a construi un site web care documentează miracolele din jurul lumii, adunând laolaltă 196 de miracole. În timpul scurtei sale vieți, tânărul și-a ajutat colegii de clasă care au fost hărțuiți, și-a donat banii de buzunar săracilor și a construit website-uri pentru preoți.

Anul trecut, Papa Francisc a declarat  că folosirea Internetului de către Acutis pentru a comunica „valori și frumusețe” a fost răspunsul perfect la pericolele Social Media.
 
În luna februarie, Suveranul Pontif i-a atribuit lui Acutis un miracol pe baza unei vindecări inexplicabile din 2013, este vorba despre cazul unui băiat din Brazilia, care și-a revenit dintr-o problemă severă cu pancreasul după ce un preot s-a rugat lui Acutis pentru trei zile, în numele băiatului.

Președintele Catholic Faith Technologiei, Jay Breeden, vede canonizarea lui Carlo Acutis drept un semn că Papa Francisc, care adesea își folosește contul de Twitter care numără în prezent 4,9 milioane de urmăritori, împinge Biserica Catolică în direcția îmbrățișării tehnologiei.

Cardinalul Angelo Becciu, care conduce departamentul din Vatican responsabil cu alegerea sfinților, a declarat că Acutis ar fi candidatul potrivit pentru a proteja persoanele care folosesc Internetul. „Aceasta e speranța mea, că ar fi un exemplu ideal pentru toți tinerii”, a declarat cardinalul.

„Carlo a înțeles că Internetul poate fi folosit ca o bombă atomică pentru a face bine, dar că poate fi folosit și pentru a face rău, pentru a duce la decăderea persoanei umane”, a declarat, la rândul său, mama acestuia, Antonia Acutis.

Dacă ce un al doilea miracol va fi descoperit, atunci tânărul va fi confirmat drept sfânt. Pentru moment, trupul său, care se află într-un mormânt din Assisi, oraș aflat în provincia Perugia, este monitorizat live în orice moment. 
 
 
Mai multe articole despre:
adolescent italian canonizare sfant