MENIU

Ultima dezbatere dintre Trump și Biden, controlată din buton. Ce spune președintele SUA despre această măsură

Ultima dezbatere dintre Trump și Biden, controlată din buton. Ce spune președintele SUA despre această măsură

Schimb de idei întrerupt din buton în Statele Unite ale Americii. Este decizia luată de Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale, care a hotărât ca la ultima dezbatere între candidaţii la fotoliul de preşedinte microfoanele să fie închise după un program bine stabilit. În altă ordine de idei, tabăra lui Donald Trump se plânge că subiectele au fost schimbate într-un fel care îl avantajează pe Joe Biden, potrivit Realitatea PLUS. 

După torentul de critici venite ca reacţie la prima dezbatere Trump-Biden, Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale a luat o decizie radicală. Microfonul fiecărui candidat va fi întrerupt la începutul fiecărui segment de 15 minute, pentru a-i permite celuilalt să-şi exprime opiniile. Ambele microfoane vor fi, apoi, repornite, pentru schimburi de replici.

Dezbaterea va fi moderată de jurnalista NBC Kristen Welker, care a anunţat deja că temele abordate vor fi COVID-19, familia americană, rasele în America, schimbarea climei, securitatea naţională şi leadership-ul.

Imediat au apărut nemulţumiri în tabăra lui Donald Trump. Joe Biden este acuzat că evită cu disperare discuţiile pe tema activităţii sale în domeniul politicii externe, iar Comisia pare că îl favorizează pe candidatul democrat.

Însuşi Trump a acuzat-o pe moderatoarea viitoarei dezbateri că este "total părtinitoare", dar şi pe organizatori pentru faptul că au schimbat temelor.

Până în prezent, peste 30 de milioane de americani şi-au exprimat votul anticipat pentru alegerile din 3 noiembrie.

Mai multe articole despre:
dezbateri sua trump-biden