MENIU

Ucraina ar putea să piardă bătălia! Declarație șocantă: omul lui Zelenski dă cărțile pe față

Oleksii Arestovici, fost consilier prezidențial al lui Zelenski

Omul lui Volodimir Zelenski rupe tăcerea. Oleksii Arestovici, fostul consilier al președintelui ucrainean, face dezvăluiri alarmante despre sfârșitul războiului. Asta după ce a fost eliberat din funcția oficială. Acesta afirmă că Ucraina va pierde bătălia. 

Fostul consilier al lui Volodimir Zelenski spune că în acest moment nu mai deține nicio funcție oficială, prin urmare poate să abordeze orice subiect fără probleme. El a vorbit chiar despre sfârșitul războiului, precizând că sunt șanse puține ca Ucraina să câțtige, deși în acest moment mulți cred că Rusia va pierde.

Arestovici a vorbit chiar și despre declarația făcută de președintele Poloniei pe 14 ianuarie, care spunea că nu se știe în acest moment "dacă Ucraina va supraviețui ca țară (invaziei ruse - n.r.)". Fostul consilier prezidențial s-a întrebat, în context, dacă acestea sunt doar vorbe în vânt sau sunt declarații făcute pe bază de argumente. Declarațiile au fost făcute în contextul în care mai mulți aliați occidentali au decis să susțină Ucraina prin furnizarea de armament greu.

Reamintim că Oleksii Arestovici și-a înaintat demisia din funcția de consilier prezidențial președintelui Volodmir Zelenski în data de 17 ianuarie, în urma comentariilor controversate legate de racheta rusă care a lovit o clădire rezidențială în regiunea Dnipro, ucigând cel puțin 41 de persoane.

Mai exact, Arestovici a declarat inițial că sistemul ucrainean de apărare antiaeriană a doborât racheta rusă Kh-22, potrivit Sky News. Aceste comentarii au fost rapid preluate de propagandiștii ruși, care au susținut că imobilul a fost lovit de o rachetă de apărare ucraineană.

Anunțându-și demisia pe Facebook, Arestovici a declarat: „Îmi prezint scuzele mele sincere victimelor și rudelor acestora, locuitorilor din Dnipro și tuturor celor care au fost profund răniți de versiunea mea prematur eronată cu privire la motivul în care racheta rusă a lovit o clădire rezidențială.”