MENIU

Trump încearcă să oprească publicarea cărţii fostului consilier. Cuprinde dezvăluiri din Casa Albă

Trump

Un avocat al președintelui SUA, Donald Trump, a anunțat joi că desfășoară demersuri pentru anularea imediată a publicării unei cărți despre campania prezidențială a acestuia și despre primele luni ale sale la Casa Albă. Cartea este considerată de șeful statului SUA plină de minciuni și dezinformări, iar relatările ar fi menite să-l defăimeze.

'Investigăm numeroase comentarii false şi nefondate pe care le-aţi făcut despre Donald Trump', i-a transmis avocatul autorului cărţii "Fire and Fury: Inside the Trump White House" (Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe a lui Trump), Michael Wolff. Acesta din urmă mai este acuzat de avocatul lui Trump că a scris cartea 'cu rea credinţă' şi într-un mod neprofesionist, întrucât a inclus în lucrare afirmaţii neadevărate şi nu citează surse pentru multe dintre relatările 'denigratoare' despre liderul de la Casa Albă, scrie Agerpres.

În replică, autorul cărţii afirmă că a scris-o după ce a intervievat peste 200 de persoane din anturajul lui Trump. De altfel, Michael Wolff i-a luat chiar şi lui Trump un interviu în iunie 2016. După scrutinul din noiembrie, el i-a cerut noului preşedinte să primească acces la Casa Albă, lucru pe care Trump l-a acceptat, astfel că autorul acestei cărţi a avut ocazia să afle din confidenţele consilierilor lui Trump, fiind perceput ca un om de încredere al acestuia.

Într-una din relatările din carte se sugerează că Trump nu şi-a dorit să ajungă preşedinte şi că a candidat doar pentru a-şi consolida propria marca. În alta, care a stârnit miercuri furia preşedintelui, este prezentată o declaraţie a fostului consilier Steve Bannon, care consideră că fiul cel mare al lui Trump a comis un act de 'trădare' prin întâlnirea avută cu o avocată rusoaică ce i-ar fi promis informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton. După apariţia acestui pasaj, Trump l-a acuzat pe Bannon că şi-a 'pierdut minţile'.

Mai multe articole despre:
carte avocat oprit infuriat publicat trump