MENIU

Trucul oglinzilor din cabinele de probă ale marilor magazine de fițe: „Așa ne păcălesc atunci când încercăm hainele”

Trucul oglinzilor din cabinele de probă ale marilor magazine de fițe

În lumea fast-food și consumismului, unde totul se împiedică de sloganuri și publicitate, apare o practică general acceptată, dar totuși puțin examinată: trucul oglinzilor din cabinele de probă ale marilor magazine. Un editor de modă a decis sa testeze această practică: a probat haine în cabinele de probă și apoi le-a probat din nou acasă, documentând cu fotografii. Mare i-a fost surpriza când a observat că hainele respective stăteau diferit pe ea.

 Cine nu a avut experiența de a intra într-un magazin, de a încerca haine în cameră de probă cu oglindă, pentru ca apoi să le cumpere și să descopere acasă că haina nu arată la fel de bine? Nu ești singura persoană care a trecut printr-o astfel de păcăleală. Mulți se întreabă dacă oglinda din magazin este cumva „trucată” pentru a ne face să arătăm mai bine sau dacă lumina este pusă strategic pentru a oferi o imagine mai plăcută.

Secretele din acele camere au fost dezvăluite de un editor de modă rus de pe site-ul Adme.ru, care a hotărât să investigheze această practică. A făcut o poză în oglinda proprie, la ea acasă, purtând un top alb și blugi. Apoi, a vizitat cele mai renumite 11 lanțuri de modă din Rusia și a făcut același selfie, purtând aceleași haine, în cabinetele de probă ale marilor magazine.

Orașul din România unde un apartament costă doar 7.000 de euro

Imaginile arată că toate oglinzile au îmbunătățit silueta femeii, unele mai mult decât altele, făcând-o să pară mai subțire și mai proporțională. Acest lucru ne învață că nu ar trebui să ne bazăm pe reflecția din oglinzi, ci să ne încredem în propriile instincte și bun gust. Oglinzile pentru probă sunt înșelătoare și nu reflectă cu exactitate realitatea.

Pentru acest motiv, poate fi mai bine să urmăm o regulă atunci când mergem la cumpărături: tot ceea ce probăm în magazin va arăta diferit acasă.

Suma colosală cerută de Clejani pentru 50 de minute de cântare