MENIU

Top 5 cele mai sănătoase fructe uscate. Vitaminele din timpul iernii

Top 5 cele mai sănătoase fructe uscate. Vitaminele din timpul iernii

Fructele uscate sunt o sursa nepretuita de energie pe timpul iernii. Acestea au, in general, aceleasi beneficii ca si cele proaspete. Astfel, continutul de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti ramane aproape intact dupa uscare.

Trebuie stiut ca fructele uscate sunt recomandate tuturor, de la copii, adolescenti, femei insarcinate, sportivi si pana la varstnici sau persoane aflate in convalescenta, deoarece ele ii furnizeaza rapid organismului o cantitate importanta de energie.

Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai sanatoase fructe uscate si beneficiile acestora:

1. Stafide

Stafidele se obtin din uscarea strugurilor fara samburi. In compozitia acestora se regasesc vitaminele C, E, K, un complex de vitamina B si minerale, precum acid ascorbic, niacina piridoxina, fier, potasiu, mangan, sodiu, zinc si fosfor. Totodata, aceste fructe uscate contin si foarte multi antioxidanti: flavonoide si fenoli.

2. Curmale

Curmalele uscate contin toate vitaminele (in afara de E si H), fier, fosfor, cupru, magneziu, calciu, potasiu si mangan, scrie sfatnaturist.ro. Se considera ca o curmala reprezinta necesarul minim pentru o alimentatie echilibrata si sanatoasa.

3. Smochine

Smochinele uscate contin potasiu, magneziu, fier, vitamina K. Arabii le considerau un leac universal si le includeau in majoritatea preparatelor culinare.

4. Prune

Prunele uscate reprezinta o sursa bogata de vitamine -A, C si vitaminele din grupul B, minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, seleniu si fier. Prunele au in compozitia lor resveratrol, o substanta considerata ca fiind cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum.

5. Caisele uscate

Contin vitamina A, C, B si beta-caroten. Cel mai important beneficiu al consumului de caise uscate este faptul că acestea combat lipsa de vitamina A si anemia.

 

 

Mai multe articole despre:
fructe uscate beneficii fructe uscate