MENIU

Top 3 cele mai bune tipuri de pește. De ce trebuie să le introduci în alimentația și ce beneficii au pentru sănătate

Top 3 cele mai bune tipuri de pește. De ce trebuie să le introduci în alimentația și ce beneficii au pentru sănătate.

Top 3 cele mai sănătoase tipuri de pește

Peștele este plin de nutrienți, de aceea ar trebui să îl incluzi în dieta ta de cel puțin două ori pe săptămână.

Pentru că este o sursă excelentă de proteine, te poate ajuta să nu mai simți senzația de foame între mese. De aceea, dacă ești la dietă peștele îți poate fi de mare ajutor. De asemenea, consumul adecvat de proteine ​​este important pentru menținerea și construirea masei musculare pe tot parcursul vieții.

Peștele poate fi o sursă alimentară importantă de vitamina D, un nutrient care susține sănătatea oaselor, reglarea imunității și controlul răspunsului inflamator.

Bogată în grăsimi omega-3, carnea de pește are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care protejează împotriva numeroaselor probleme de sănătate.

Sardine

Sardinele la conservă sunt cel mai bun pește pe care îl poți mânca. Nu doar datorită beneficiilor nutriționale, ci și a faptului că sunt accesibile ca preț și se găsesc aproape în orice magazin.

Sardinele au un conținut ridicat de acizi grași omega 3, care ajută la reducerea inflamațiilor din corp. De asemenea, sunt studii care au asociat consumul de sardine cu un risc mai mic de depresie, de boli de inimă și de accident vascular cerebral.

Sardinele conservate sunt, de asemenea, bogate în calciu. O conservă aduce aceeași cantitate din acest minerale ca un pahar de lapte. Sunt, de asemenea, o sursă semnificativă de vitamina D, care ajută la absorbția calciului.

Un studiu din 2021 publicat în revista Clinical Nutrition a constatat că persoanele cu prediabet care au consumat sardine din conservă de două ori pe săptămână au avut o scădere a markerilor care indicau riscul de diabet de tip 2 și de boli de inimă în comparație cu cei care nu au consumat acest produs.

Sushi de casă. Rețetă din bucătăria asiatică, explicată pas cu pas

Somon

Consumat în întreaga lume, somonul este cunoscut pentru conținutul său ridicat de acizi grași omega-3, proteine și diverse vitamine și minerale.

Somonul este extrem de bogat în acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului. Acizii grași omega-3 ajută la reducerea inflamațiilor, scăderea tensiunii arteriale și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Somonul oferă proteine de înaltă calitate, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor, precum și pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar.

Somonul este o sursă excelentă de vitamine B12, D și seleniu. Vitamina B12 este crucială pentru sănătatea sistemului nervos și producerea de globule roșii, în timp ce vitamina D contribuie la sănătatea oaselor și a sistemului imunitar.

Somonul conține astaxantină, un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor de deteriorările oxidative și poate reduce riscul de boli cronice.

Deși somonul are niveluri mai scăzute de mercur comparativ cu alți pești mari, este bine să îl consumi cu moderație. Recomandarea se aplică în special în cazul femeilor însărcinate și copiilor.

Păstrăv

Păstrăvul este o alternativă la somon, astfel încât pot fi interschimbabili în rețete. Păstrăvul are un gust mai blând decât somonul. Este și el bogat în grăsimi benefice omega-3, proteine ​​și alți nutrienți, cum ar fi vitamina D.

Alimente recomandate pentru un ten fără imperfecțiuni. Ce trebuie să consumi dacă vrei să ai pielea fermă

 

sursa

Mai multe articole despre:
peste sanatate mancare cel mai sanatos peste