MENIU

Te trezeşti cu gura uscată? Iată care ar putea fi cauzele

Dacă te trezeşti dimineaţa cu gura uscată, cauzele pot fi diverse, de la o boală respiratorie la aerul uscat din cameră. Iată care pot fi explicaţiile şi cum rezolvi problema.

Iată care ar putea fi motivele pentru care în fiecare dimineaţa gura ta este uscată.

Atunci când respiri normal, pe nas, aerul inspirat este încălzit şi umezit de sinusuri, dar când respiri pe gură, chiar dacă aerul din încăpere este umed şi cald, te poţi trezi cu gura şi gâtul uscate. Rămâne să descoperi motivul pentru care respiri pe gură. Dacă eşti răcită sau ai o altă infecţie respiratorie, înseamnă că problema va dispărea atunci când te vindeci. Dacă nu eşti răcită, poate fi vorba de apnee în somn sau sfărăit.

Anumite medicamente îţi pot afecta producţia de salivă, deci îţi dau senzaţia neplăcută de gură uscată. Dacă faci vreun tratament, citeşte cu atenţie prospectul medicamentelor pentru a vedea care din ele este de vină. Alcoolul, fumatul şi unele droguri pot de asemenea să-ţi usuce gura.

Dacă aerul din dormitorul tău este prea uscat, cu siguranţă te vei trezi cu gura uscată. Se poate întâmpla mai ales iarna, când camerele încălzite devin foarte uscate, iar singura soluţie este un umidificator.

Mai multe articole despre:
dimineaţă cauze gură uscată