MENIU

Tânăr din Pitești, înjunghiat de iubita minoră, după o ceartă. Cum a încrcat fata să îi inducă în eroare pe polițiști

Tânăr din Pitești, înjunghiat de iubita minoră, după o ceartă. Cum a încrcat fata să îi inducă în eroare pe polițiști

O ceartă într-un cuplu de tineri a fost la un pas să se transforme într-o adevărată tragedie, luni dimineață, după ce fata de 17 ani și-a înjunghiat iubitul cu 11 ani mai mare decât ea. Șocant este și modul în care tânara a acționat. Mai exact, aceasta a sunat la poliție pentru a cere ajutor, după care apelul s-a oprit brusc. Alertați, polițiștii au identificat rapid locul de unde a fost dat apelul și s-au îndreptat de urgență acolo. La fața locului a fost găsită minora, care le-a spus agenților ca a avut un conflict cu concubinul ei. În casă erau, de asemenea, pete ce păreau a fi de sânge, iar bărbatul se afla la spital, având leziuni produse de aceasta.

„În dimineaţa zilei de 09 septembrie a.c., poliţiştii piteşteni s-au mobilizat ca urmare a unui apel prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112, prin care o femeie solicita ajutor, apelul fiind întrerupt. Au fost efectuate verificări complexe, în urma cărora s-a stabilit că apelul a fost efectuat din zona unui bloc de locuinţe, din municipiul Piteşti, stabilindu-se şi apartamentul în cauză, unde nu a răspuns nicio persoană. Având în vedere rezultatul investigaţiilor până la acel moment, a fost forţată intrarea în apartament, iar în interior a fost identificată o minoră de 17 ani, care a confirmat că a apelat la 112, pe fondul unui conflict cu concubinul acesteia, de 28 de ani, din Căteasca. De asemenea, în interiorul apartamentului au fost descoperite urme de răvăşire şi pete de culoare brun-roşcat”, informează oficialii Poliţiei Judeţene Argeş.

Verificările făcute de poliţişti au arătat că partenerul tinerei s-a prezentat la spital, având mai multe leziuni prin înţepare, din primele verificări stabilindu-se că acestea au rezultat în urma stării conflictuale cu minora de 17 ani.

Poliţiştii au completat formulare de evaluare a riscului, conform Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

Pentru tânără, nu au fost întrunite condiţiile legale necesare emiterii unui ordin de protecţie provizoriu, iar bărbatul s-a opus emiterii acestuia. 

„Ambele persoane au fost informate cu privire la drepturile pe care le au. De asemenea, le-au fost înmânate formularele pentru solicitarea unui ordin de protecţie de la instanţa de judecată”, a mai transmis sursa citată.