MENIU

Suma colosală cu care a fost plătit un detectiv particular la Untold, angajat de părinți să verifice dacă minorii se droghează

Suma colosală cu care a fost plătit un detectiv particular la Untold

Detectivi pe urmele minorilor. Nu este un film, este metoda la care sute de părinți au recurs în perioada festivalului Untold. Împinși de teama de a nu consuma droguri au scos din buzunar mii de euro pentru supravegherea celor mici. 

În perioada festivalului UNTOLD, cererea pentru servicii de supraveghere a minorilor a crescut semnificativ, conform unui reprezentant al Asociației Detectivilor Particulari din Transilvania, Liviu Banias.
Președintele Asociației Detectivilor Particulari din Transilvania a declarat că „există o creștere a cererilor de supraveghere a minorilor, dar și datorită fluenței mai mari a tinerilor sau a adolescenților la UNTOLD.”

Potrivit lui Liviu Banias, cererea a fost influențată și de „înmulțirea comercianților de droguri” în timpul festivalului. Tarifele pentru supravegherea minorilor în timpul Untold variază între 1.800 și 5.000 de lei pe zi. „Pentru astfel de servicii costurile se ridică de la 30 de euro pe oră la 50 sau chiar 60 de euro pe oră. Cum festivalul durează 4 zile, cei care vor să știe dacă copiii lor consumă droguri sau nu trebuie să scoată din buzunar cel puțin 2900 de euro,” a spus Banias.

El a adăugat că „urmărirea minorului este cea mai dificilă” și necesită o strategie bine pusă la punct, cu detectivi care să se poată apropia de anturajul adolescentului fără a atrage atenția.

Invenția genială a cercetătorilor pentru a elimina zgomotul enervant de la vecini. Cum funcționează țesătura care te scapă de sunetul bormașinii

În ciuda eforturilor autorităților de a controla fenomenul consumului de droguri, inclusiv prin trimiterea de agenți antidrog și supravegherea aeriană, părinții aleg tot mai des să recurgă la detectivi particulari pentru a-și monitoriza copiii. Banias a subliniat că „traficanții sunt foarte bine organizați” și că „există o echipă care identifică și racolează copii din familii mai bogate.”

De asemenea, el a semnalat o tendință alarmantă în rândul tinerilor, afirmând că „dacă ai 13-14 ani și nu ai prizat niciodată, înseamnă că nu ești în trend.”

În ceea ce privește prețurile, reprezentanții agențiilor de detectivi au confirmat că acestea variază semnificativ în funcție de agenție și serviciile incluse.

„În cadrul festivalului, prețul poate ajunge la 1200 de euro pe zi,” a declarat un reprezentant al Agenției Detectiv Particular Cluj. La altă agenție, costurile au fost raportate la 5.000 de lei pentru 8 ore de supraveghere.

Părinții sunt încurajați să aleagă agenții autorizate și să verifice activitatea economică a acestora pentru a evita problemele.

Banias a subliniat că, în ciuda eforturilor autorităților, „există și un flagel al consumului de alcool printre tineri,” și a avertizat că „acolo unde este băutură sunt și droguri.” El a adăugat că „Clujul este pe locul doi după București la consumul de droguri,” și a descris actuala situație ca fiind deosebit de îngrijorătoare.

Date șocante din dosarul Sf. Pantelimon. Pacienții se ridicau de pe targă când aflau de spitalul groazei
Mai multe articole despre:
detectiv detectiv particular untold festival droguri