MENIU

Spitalul de infecțioase care a ars la Constanța ar putea fi deschis peste un an - Cum arată acum clădirea distrusă de flăcări VIDEO

Foto: INQUAM

Incendiul izbucnit în urmă cu două luni la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța aproape a distrus clădirea. Focul care a luat 7 vieți a nimicit totul în cale, iar secţia de terapie intensivă ar putea fi deschisă abia la finalul anului viitor, după reparații costisitoare. Nici instalația electrică nu mai este sigura, și nici pereții saloanelor.

Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a rămas mărturia infernului prin care zeci de pacienți au trecut în urmă cu aproximativ două luni. 

Paturile și echipamentele arse sunt și acum în salonul morții, iar stâlpii de rezistență ai clădirii au fost măcinați de temperaturile extreme. 

Construcţia veche de 85 de ani are nevoie de reparații urgente, de autorizații ISU și abia spre finalul anului viitor ar putea fi dată din nou în folosință. 

Secția care a ars a fost complet sigilată până la începerea lucrărilor. Potrivit autorităților, clădirea a fost construită în 1936 și niciodată nu a fost pregătită pentru un număr atât de mare de pacienți care au nevoie de oxigen. 

Mai multe articole despre:
spital constanta ars video