MENIU

Specialiștii explică de ce sunt atâția copii bolnavi în sezonul toamnă-iarnă 2022. Cum îi protejăm de virusul respirator sincițial

Cum îi protejăm de virusul respirator sincițial

În sezonul rece imunitatea copilului scade și apare riscul de a se alege cu tot felul de viroze. Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute în această perioadă este important să apelăm la câteva metode eficiente, care vor vor feri copilul de răceală și gripă în cazul în care are o imunitate scăzută.

Iarna, pericolul de a se confrunta cu o răceală sau cu tot felul de viroze este mult mai mare în rândul copiilor mai ales pentru că au un sistem imunitar încă imatur. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de viroze în rândul copiilor din Europa și avertizează părinții să nu le administreze tratamente după ureche.

Viroze respiratorii şi răceli de sezon la copii – respectarea sfaturilor medicului De regulă răcelile și virozele respiratorii se vindecă după 7-10 zile. Medicul pediatru și medicul de familie sunt cei care stabilesc tipul de tratament care trebuie urmat. Tocmai din acest motiv, specialiștii avertizează părinții să nu administreze tratamente după bunul plac.

„Bronșiolita acută (da, maladia care a umplut camerele de gardă din spitalele de copii din toată Europa) este o maladie virală. Adica NU se tratează cu antibiotice! Dacă este atât de puțin bolnav copilul, încât poate fi tratat acasă, atunci NU are nevoie de antibiotice! PS – nici de aerosoli sau cortizon, de orice tip. Dacă hidratarea și desfundatul nasului nu sunt suficiente iar antitermicul prescris pare să nu mai funcționeze, copilul are nevoie de un nou consult, poate și de analize. Nu antibiotic dat din proprie inițiativă.”, a transmis medicul pediatru Dr. Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Citeşte întreaga ştire: Specialiștii explică de ce sunt atâția copii bolnavi în sezonul toamnă-iarnă 2022. Cum îi protejăm de virusul respirator sincițial

Mai multe articole despre:
bronsita sfaturi copii raceli