MENIU

Soprana Angela Gheorghiu, derapaj online: Eşti un LAȘ şi un TRĂDĂTOR. Totul a pornit de la "Rapsodia" lui Enescu

Soprana Angela Gheorghiu

Renumita soprană Angela Gheorghiu a lansat un atac dur la adresa dirijorului Cristian Măcelaru: „Eşti un laş şi un trădător“, i-a transmis artista, deranjată de faptul că Măcelaru, director artistic al Orchestrei Naționale a Franței, a dirijat, într-un spectacol organizat în fața Turnului Eiffel, "Rapsodia Română" a lui George Enescu. Este deja cunoscut faptul că Angela Gheorghiu îi consideră pe Enescu, Maria Tănase și pe alți artiști români drept "legende exagerate". 

Soprana Angela Gheorghiu readuce în atenția publică faptul că îl consideră pe George Enescu un creator supraevaluat. Din acest motiv, ea l-a criticat pe dirijorul român Cristian Măcelaru pentru că a ales să dirijeze, în faţa Turnului Eiffel, "Rapsodia Română", una dintre cele mai populare creații ale lui Enescu, cu ocazia unui spectacol organizat pe 14 Iulie, de Ziua Franței.

Criticile au fost transmise chiar pe pagina de facebook a dirijorului.



„Din păcate eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun... un alt român, nu mă surprinzi deloc. Muzică populară la Paris, OMG! Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat! Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect“, i-a transmis soprana.

Între timp, comentariul lăsat la postarea lui Măcelaru a fost şters. Soprana a avut în trecut mai multe luări de poziție în care și-a exprimat opinia că artiști precum George Enescu, Maria Tănase dau Ciprian Porumbescu sunt supraevaluați. 

De altfel, artista a ținut să facă recent chiar diferența între a fi născut în România și a fi artist român. „Eu sunt un artist născut în România, dar de 30 de ani nu sunt un artist român, pentru că în România nimeni nu m-a văzut în niciun rol”, a declarat Angela Gheorghiu la Bucureşti, la lansarea ediţiei în limba română a autobiografiei sale, în iunie 2022.