MENIU

Atenţie, Georgeta Boştină închide uşile! Povestea singurei femei din România care conduce metroul

Atentie, Georgeta Bostina inchide usile!

Singura femeie din România care conduce un metrou se numeşte Georgeta Boştină. Cu multă răbdare a mers spre visul ei. 18 ani a aşteptat până i s-a încredinţat trenul. Povestea ei, prezentată în cadrul campaniei Realitatea TV Femeia Puternică.

La Metrorex sunt angajate 1.500 de femei, însă doar una singură ştie să conducă metroul – Georgeta Boştină. Soţie, mamă, bunică şi mecanic de tren.

Nu i-a fost uşor să spargă gheaţa. Multă vreme a auzit vorbe pe la spate.

Mai exact 5 ani de când Georgeta Boştină a condus pentru prima data, singură, o garnitură de metrou.

Singura femeie din România care ştie să conducă un metrou este apreciată de colegii ei.

Cu mainile ei gingase de femeie puternica Georgeta Bostina conduce un tren care ajunge la zeci de tone, iar viteya cu care ruleaza prin subteran este de maximul 80 de kilometri la ora. In spate doamna are sute de pasageri pe care trebuie sa i duca in siguranta la destinatie.

Puţini îşi dau însă seama că la butoane este o femeie.

6 ore pe zi conduce prin subteran Georgeta Boştină. De la o staţie la alta, de la întuneric la lumină. Punctualitatea şi calmul o definesc. Este stăpână pe ea şi pe situţie, pentru că pericole reale o pândesc la fiecare cotitură, iar de reacţia ei depinde soarta a sute de călători.

Primul si primul lucru sa pleci cu trenul de acolo sa nu incurci circulatia, nu este ca afara ai tras masin ape dreapta si ceilalti circula pe langa noi.

Deşi recunoaşte că și-a ales o meserie grea, singura femeie mecanic de metrou din România spune că nu are regrete. Este fericită şi împlinită că şi-a făcut loc acolo unde îi place să muncească.

Mai multe articole despre:
metrou video metrorex Georgeta Boştină