Sindromul post-vacanță afectează tot mai mulți elevi. Care sunt simptomele și cum se tratează
Unii copii de-abia așteaptă să înceapă școala, în timp ce alții se gândesc cu groază la momentul în care vor trebui să stea iar în bănci. S-ar putea ca cei din urmă să sufere de Sindromul Post-Vacanță, susțin psihologii.
Sindromul post-vacanță este un fenomen complet normal, care durează între una și trei zile, spun psihologii.
Dacă cel mic nu își revine după acest timp, s-ar putea să existe o problemă la școală și ar trebui să meargă la un specialist.
În rândul celor mici, sindromul post-vacanță se poate manifesta sub formă de tristețe, iritabilitate, tulburări de somn, oboseală, pierderea poftei de mâncare, apariția unor dureri corporale difuze, diaree sau vărsături, explică psihologul Francisco Linares, citat de Agerpres.
Copiii pot să se obișnuiască mai ușor cu programul din timpul școlii cu ajutorul alimentației. Experții amintesc că o dietă echilibrată este fundamentală în toate stadiile vieții, fiind benefică, printre altele, pentru starea de spirit.
Psoihologii le recomandă părinților să nu le ofere copiilor prea multe dulciuri și snackuri, ci să introducă în dieta micuților mai multe fructe. Sunt binevenite și produsele lactate și fructele uscate.