MENIU

Semnele deficiențelor nutritive care ți se citesc pe față. Din ce cauză apar, de fapt, ochii umflați, părul fragil sau aspectul palid

Semnele deficiențelor nutritive care ți se citesc pe față

În lumea modernă, unde mulți dintre noi consumăm un dietă bazată pe alimente procesate dar pline de savoare, este ușor să ne lipsim de anumite vitamine și minerale esențiale. Deficiențele nutritive pot avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre, dar și asupra aspectului nostru, iar multe dintre acestea ni se pot citi pe față.

Aspectul palid

Un aspect palid poate fi un semn al unei deficiențe de vitamina B12, fier sau cupru. Aceste vitamine și minerale sunt importante pentru producerea hemoglobinei, proteină care transportă oxigenul în sânge. O deficiență de acestea poate cauza apariția unui aspect palid și slab, datorită lipsei de oxigen din sânge. Oamenii care suferă de deficiență de vitamina B12 pot prezenta și semne precum oboseală, slăbire și dureri în oase.

Ochi umflați

Ochi umflați pot fi un semn al unei deficiențe de vitamina A, care este importantă pentru sănătatea ochilor și a pielii. O deficiență de vitamina A poate cauza apariția unor semne precum ochii umflați, dureri de cap și probleme de vedere. De asemenea, picioarele și ochii umflați sunt primele simptome ale deficitului de iod. Alte simptome sunt creșterea în greutate, unghiile îngălbenite și pielea uscată. Dacă ai acest deficit, doctorii recomandă să consumi pește și alge comestibile.

Alimentele anti-foame, dezvăluite de nutriționistul Mihaela Bilic. „Ne satură cu puține calorii. Fără să ne pună în pericol silueta!”

Dureri și sângerări la nivelul gingiilor

Dureri și sângerări la nivelul gingiilor pot fi un semn al unei deficiențe de vitamina C. O deficiență a acestei vitamine în corp poate cauza apariția unor semne precum durere și inflamație la nivelul gingiilor, precum și slaba rezistență la infecții. Oamenii care suferă de deficiență de vitamina C mai pot prezenta și semne precum oboseală, febră sau chiar și inflamație a gâtului. Celor care se confruntă cu un astfel de deficit li se recomandă consumul de alimente bogate în această vitamină precum: fructe de pădure, citrice, pepene sau ardei roșu.

Păr fragil

Păr fragil poate fi un semn al unei deficiențe de vitamina B7 (biotină), care este importantă pentru sănătatea părului și a pielii. O deficiență de biotină în organism poate cauza apariția unor semne precum păr fragil și despicat la vârfuri, precum și o piele uscată. Oamenii care suferă de deficiență de biotină mai pot prezenta și semne precum oboseală, slăbire sau chiar și inflamație a pielii. Pentru suplimentarea cu această vitamină, se recomandă consumul de gălbenuș de ou, ciuperci și conopidă.

Buze pale

Buze pale pot fi un semn al unei deficiențe de vitamina B2 (riboflavină), care este importantă pentru sănătatea pielii și a mușchilor. O deficiență de riboflavin poate cauza apariția unor semne precum buze pale, uscate și secundare, precum și oboseală musculară. Oamenii care suferă de deficiență de riboflavină pot prezenta și semne precum dureri în ochi sau chiar și inflamație a gâtului. Pentru a combate acest deficit, doctorii recomandă consumul de carne roșie, fasole, pește sau spanac.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc: Când am intrat în politică, mi s-a spus că trebuie să fiu „bărbată”

Mai multe articole despre: