MENIU

Şeful ASF: Din 600 de angajaţi, 150 sunt RUDE gradul I şi II

<p>ASF spune că a preluat nepotismul din vechile structuri de supraveghere</p>

Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Finanaciară (ASF) spune că, în acest moment, din cei 600 de angajaţi ai ASF, 150 sunt rude de gradul I şi II.  

Dan Radu Ruşanu a precizat că la înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere i-a găsit pe toţi acolo, potrivit Evz.ro.

"Nu puteam să fac o epurare pentru că cineva e rudă cu altcineva. Incepand cu 1 martie vom face o evaluare a angajaţilor. Vor rămâne aproximativ două treimi dintre ei. Sunt oameni foarte bine pregătiţi, unii cu experienţă de 8-10 ani în aceste instituţii. În cadrul ASF-ului avem 150 persoane care sunt rude de gradul I si II . Am promovat o reglementare ca începând de la 1 martie să nu mai aibă voie să lucreze în aceeaşi instituţie rudele apropiate. Va fi foarte greu să-i dăm afară" a declarat Ruşanu în cadrul unei emisiuni de la Antena3.

Potrivit lui Ruşanu, în cadrul ASF există un sindicat cu care trebuie negociat orice modificare salarială. În plus, munca de la ASF ar fi mult mai dificilă decât în alte organisme similare din Europa.

"Pentru 2014 am negociat şi nu mai dăm sporuri sau prime. Salariile sperăm să se reducă cu 50%. În UE, au prime de şedinţe, indemnizaţii peste indemnizaţii. Piaţa din România este mult mai complexă si dezorganizată decât celelalte pieţe din UE. La noi, salariul este la nivelul Băncii Naţionale, s-au respectat normele ordonanţei de urgenţă",a completat şeful ASF. Salariile vor fi micşorate, cel mai probail, de la sfârşitul lunii martie "după discuţii cu sindicatele".

"Nevestele" din ASF, preluate de la fostele Comisii

Şi într-un interviu anterior acordat cotidianului Bursa, şeful ASF a explicat că "nevestele" de la ASF au fost preluate de la fostele Comisii de Supraveghere.

"Prin lege, am fost obligaţi să preluăm tot personalul fostelor CNVM, CSSPP, CSA. Inclusiv nevestele. Majoritatea nevestelor lucrează de 8 ani în fostele Comisii. Să le dăm afară doar pentru că sunt neveste? Nu cred că este nici normal nici legal. Doar că toate aceste ajustări necesită timp. Ceea ce facem chiar acum este să creăm filtre", a declarat Ruşanu în Bursa.

"Pentru prima dată din existenţa supravegherii în România, împreună cu Pwc Audit, introducem criterii de performanţă pentru directori şi angajaţi. Iar performanţa se analizează semestrial. Cine nu îndeplineşte criteriile, că e nevastă, soţ, soţie, fiu sau nepot, va trebui să îşi caute frumuşel de lucru în altă parte. Dar şi industria, şi consumatorii de servicii şi media, şi politicienii trebuie să înţeleagă că este un proces care nu se face peste noapte. Îl accelerăm şi îl parcurgem. Dar nu ne permitem să facem greşeli prin măsuri ad-hoc", a mai spus Ruşanu.

 

Mai multe articole despre:
Dan Radu Ruşanu ASF