MENIU

Șefa ANM anunță noi furtuni devastatoare și caniculă de COD ROȘU! Prognoza meteo actualizată

Șefa ANM anunță noi furtuni devastatoare și caniculă de COD ROȘU! Prognoza meteo actualizată

Valul de caniculă se menține! Mai multe regiuni din România sunt sub incidența codurilor roșu și galben, iar maximele pot atinge chiar și 39 de grade Celsius la umbră. La polul opus, vom avea parte de fenomene meteo extreme de vijelii, furtuni și căderi de grindină. 

„Rămânem pe același context meteorologic în sensul că, pe de-o parte, vorbim de caniculă, val de căldură persistent și discomfort termic deosebit de accentuat, acolo unde astăzi și mâine avem în continuare, în vigoare, o avertizare meteorologică de cod roșu, portocaliu și respectiv galben. Ne așteptăm la valori la nivelul întregii țări între 33 până la 39 de grade Celsius. Cele mai ridicate fiind de așteptat în zonele cu cod roșu și portocaliu.

Iar, în același timp, vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică. Astăzi, în partea de Maramureș și nord-vestul Moldovei, în local munții Apuseni și în Carpații Orientali, vorbim de averse torențiale, cantități de apă peste 15-25 litri pe metru pătrat, izolat peste 30 litri pe metru pătrat și intensitatea vântului de 50-70 km pe oră, posibil vijelii și izolat căderea grindinei. Astfel de fenomene vor fi la nivel local și în restul teritoriului.

Așadar, în continuare, în următoarele zile, o vreme, din punct de vedere meteorologic, la polul opus, fie vorbim de vijelii și averse torențiale, grindină, fie vorbim de temperaturi ce vor caracteriza în continuare o vreme deosebită de caldă, cel puțin până la sfârșitul verii 2024”, a spus Elena Mateescu la Realitatea PLUS.

Vremea extremelor meteorologice! România, împărțită între caniculă și furtuni. Prognoza meteo de la ANM

Mai multe articole despre:
anm furtuni canicula