MENIU

Secretarul general al Academiei Române, Victor Voicu, s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel

Victor Voicu

O întâlnire între Patriarhul Daniel și secretarul general al Academiei Române Victor Voicu a avut loc săptămâna trecută. 

Întâlnirea secretarului general al Academiei Române Victor Voicu cu Patriarhul Daniel a avut loc în marja sesiunii de comunicări „Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918”, de la Palatul Patriarhiei, unde au venit Președintele României și mai mulți academicieni. 

Surse din Academia Română dau ca sigură candidatura academicianului Victor Voicu la fotoliul de Președinte al Academiei. 

Academicianul Victor Voicu este medic farmacolog, profesor universitar de Farmacologie Clinică, Toxicologie și Psihofarmacologie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București, președinte al Secției de științe medicale din Academia Română și, pentru a doua oară, secretar general al Academiei Române.

Pe 19 decembrie 2017 a fost ales membru corespondent din străinătate al Academiei Naționale Franceze de Medicină (foto de la ceremonie, Victor Voicu alături de ambasadorul României în Franța Luca Niculescu).

Nu a avut activitate politică, dar a fost consilier prezidențial la Cotroceni în perioada scurtului mandat interimar al lui Crin Antonescu. Pe data de 1 decembrie 2017, de Ziua Națională a României, a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Național „Steaua României“ în grad de Comandor.

Mandatul Ionel Haiduc (Președinte) Ion Păun Otiman (secretar general) la cârma Academiei Române s-a soldat cu nenumărate acuzații, scandaluri, acuzații. Multe dintre ele au apărut și în presă și au prejudiciat imaginea Academiei. Au fost deschise și dosare penale.

Academia Română, alături de Biserica Ortodoxă, este una dintre cele mai bogate instituții din România, dar care nu și-a valorificat patrimoniul până acum. Academia stă pe resurse foarte importante dar public declară că e săracă și nu își poate susține activitățile. 

Mai multe articole despre:
Academia Română Victor Voicu