MENIU

SECETA le dă bătăi de cap agricultori români: oamenii iau MĂSURI EXTREMĂ

Secetă - imagine de arhivă

Anul acesta, seceta este cel mai mare inamic al fermierilor. Producătorii de cereale din sudul țării sunt disperați, pentru că nivelul Dunării a scăzut îngrijorător. Din cauza temperaturilor extreme, crescătorii de bovine au început să facă baie animalelor, ca să le răcorească. Între timp, fermierii din zonele mai secetoase spun că nu mai au nici măcar apă de băut pentru animale. 

Canicula face deja ravagii în fermele din toată țara. La Giurgiu, spre exemplu, fermierii au ajuns să ducă vacile la baltă de mai multe ori pe zi ca animalele să nu moară de cald.

Între timp, din cauza secetei, chiar și nivelul Dunării a scăzut îngrijorător în ultimele zile. În unele zone, malurile s-au mărit chiar și cu 10 metri iar în mijlocul fluviului au apărut dune de nisip. În lipsa sprijinului de la autorități, cultivatorii de cereale mai au o singură speranță: mila lui Dumnezeu.

Din cauza secetei, producția de cereale a fost compromisă în cele mai multe zone ale țării. Fermierii avertizează că lactatele vor fi mai scumpe anul acesta iar cultivatorii de cereale se tem că nu vor avea bani să înceapă un nou an agricol.