MENIU

Grupul german de presă Axel Springer a cumpărat Financial Times

Financial Times la vânzare

Axel Springer, cea mai mare companie de presă din Germania, se află în discuții avansate pentru cumpărarea publicației Financial Times, de la grupul britanic Pearson.

Prestigioasa publicație financiară Financial Times va fi vândută, după 60 de ani de când este deținută de grupul Pearson, informează Reuters în pagina sa electronică.

UPDATE. A fost anunțat cumpărătorul: grupul german de presă Axel Springer, cea mai mare companie media din Germania.

Grupul britanic Pearson a decis să vândă Financial Times unei "companii media globale, digitale", după mai bine de 60 de ani de când deține cotidianul economic, a declarat joi o sursă familiară tranzacției.

Financial Times are venerabila vârstă de 127 de ani, fiind înființată în anul 1888, inițial sub numele de London Financial Guide.

Pearson a confirmat ulterior că se află în discuții avansate cu privire la achiziționarea grupului FT, care include, pe lângă faimosul ziar roz, site-ul ft.com și participația de 50% la The Economist.

Specialiștii de așteptau de mai multă vreme ca Pearson să vândă Financial Times, după ce compania își schimbase cu 180 strategia și se concentra prioritar pe domeniul educației.

Zvonurile din piață spuneau că viitorul proprietar al FT-ului ar putea fi Bloomberg, editorul german Axel Springer sau grupul Thomson Reuters.

UPDATE. În cursul zilei de joi, Pearson a anunțat că se află în discuții avansate cu grupul media din Germania,  Axel Springer.

Mai multe articole despre:
Financial Times