MENIU

Schimbare uriașă pentru magazinele din București. Primăria Capitalei le pregătește modificări importante, de care vor beneficia toți bucureștenii

Schimbare uriașă pentru magazinele din București

Viceprimarul Capitalei a venit cu o propunere esențială pentru magazinele din București, care ar putea avea un impact semnificativ asupra modului de aprovizionare și de care, în cele din urmă, ar putea beneficia toți bucureștenii. Noul proiect de hotărâre propune ca magazinele să fie obligate să se aprovizioneze numai în timpul nopții, într-un interval specific, cuprins între orele 22:00 și 06:00.  

Viceprimarul Capitalei a propus un proiect de hotărâre care vizează magazinele din București. Potrivit proiectului, acestea vor putea fi aprovizionate doar în timpul nopţii, în intervalul orar 22:00 – 06:00.

Proiectul propus de Stelian Bujduveanu se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Oficialul de la primăria Capitalei a explicat pe pagina sa de socializare că măsura vizează deblocarea traficului rutier la ore de vârf.

„În București nu se va mai aproviziona decât pe timpul nopții! Venim cu noi soluții pentru deblocarea traficului rutier la ore de vârf: Reorganizăm activitatea de aprovizionare a spațiilor comerciale!

Șoc pe piața bancară din România - Banca Transilvania ar urma să cumpere OTP Bank - Când ar putea avea loc operațiunea

Astăzi, am inițiat procedura de dezbatere publică pentru reglementarea acestor activități, pe care o puteți consulta mai jos (link în primul comentariu). Pe modelul marilor orașe cu administrație liberală – Oradea, Cluj-Napoca sau Arad, care au reglementat acest domeniu de acum câțiva ani, și Bucureștiul va avea reguli clare în acest domeniu.

Propunerea mea este ca, din primăvara anului viitor, aprovizionarea spațiilor comerciale din Capitală să se facă doar pe timpul nopții, în intervalul orar 22:00-06:00. Nu mai permitem blocarea primei benzi de circulație!

Vă invit să consultați proiectul și să veniți cu propuneri direct pe site-ul instituției, sau pe email: cabinet.viceprimar1@pmb.ro

Decizia finală va fi luată împreună cu antreprenorii din București! Noile prevederi nu se vor aplica și teraselor sezoniere din Centrul Istoric, pentru care programul de aprovizionare rămâne neschimbat”, a scris viceprimarul pe Facebook.

Se schimbă norme europene pentru bunăstarea animalelor. Cum trebuie transportate pisicile și câinii?

Propunerea impune agenților economici din București mai multe obligații, în ceea ce privește programul de aprovizionare. Aceștia vor fi obligați să se aprovizioneze în intervalul orar 22:00 - 6:00, conform noilor reglementări. Nerespectarea acestui program de aprovizionare va fi considerată contravenție și va atrage sancțiuni în formă de amendă, cu valori cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. 

Aceste măsuri sunt menite să asigure un control mai riguros al desfășurării activității comerciale și să aducă o mai bună gestionare a programului de aprovizionare, în beneficiul atât al comercianților, cât și al consumatorilor.

O nouă formă de ajutor social pentru românii cu cele mai mici venituri. Cine va beneficia de ea?

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către:

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră;
Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti;
Direcţiile Generale de Poliţii Locale ale sectoarelor 1- 6.

Totuși, există și câteva excepții. Astfel, se exceptează de prevederi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea de aprovizionare conform Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere în zonele protejate şi în perimetrul Centrului istoric.

Smiley a ajuns ținta escrocheriilor pe internet. Se cer bani în numele lui

Referatul de aprobare subliniază că Bucureștiul este „un oraş foarte aglomerat, cu trafic intens, cu multe centre comerciale mari, a căror aprovizionare este realizată în principiu cu autovehicule cu gabarit mediu şi mare”.

„Pentru a se realiza o dezvoltare sustenabilă a Capitalei, printre obiectivele autorităţii publice locale se regăsesc fluidizarea traficului, reducerea poluării şi implicit îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Ca orice aglomerare urbană, transportul şi circulaţia rutieră în oraş sunt esenţiale şi în permanenţă trebuie luate măsuri pentru decongestionarea traficului şi reducerea poluării”, este scris în document.

Pensionarii cer ca sâmbetele muncite în comunism să se adune separat la anii de vechime