MENIU

Schimbare la vârful armatei ruse! Alexandr Lapin preia șefia Statului Major al Forțelor Terestre: ce controverse se învârt în jurul numelui său

Aleksandr Lapin/ Wikipedia

Vladimir Putin l-a numit în funcția de șef de Stat Major al Forțelor Terestre ale Rusiei pe general-colonelul Alexandr Lapin, în pofida criticilor dure aduse acestuia de către tabăra pro-război din interiorul Kremlinului și a unora dintre aliații președintelui rus, relatează agenție de presă a statului rus TASS, care citează o sursă familiară cu situația.

Lapin, care anterior a fost comandantul Districtului Militar Centru al forțelor armate ruse, a fost criticat în termeni duri în luna octombrie de către unii dintre aliații apropiați ai lui Putin, ca urmare a pierderii orașului Lîman la doar o zi după ce președintele rus a proclamat anexarea teritoriilor ucrainene ocupate.

Numirea sa vine după alte schimbări importante la conducerea forțelor armate ale Moscovei după ce acestea au suferit o serie de înfrângeri umilitoare, fiind nevoite să se retragă din zone pe care le-au cucerit în primele stadii ale războiului.

Aceasta nu este însă singura schimbare făcută de liderul de la Kremlin la vârful armatei ruse. La începutul lunii octombrie, Putin l-a numit pe Serghei Surovikin, un general al Forțelor Aeriene, în funcția de comandant al trupelor de invazie, decizia venind la scurt timp după demiterea șefilor districtelor militare Est și Vest.

Mai multe articole despre:
armata rusa putin numire statul major alexandr lapin