MENIU

Şase secrete pe care nutriţioniştii nu vor să le spună: Ce trebuie să faci ca să slăbeşti rapid

<p>Şase secrete care te ajută să slăbeşti pe care nutriţioniştii nu vor să le spună</p>

Auzim în toate dietele de slăbit că grăsimile sunt inamicul siluetei noastre, iar la fel de des mai auzim că putem scăpa de kilogramele în plus doar prin alergat. Grant Peterson, autorul cărții „Mănâncă șuncă, nu alerga”, demontează în lucrarea sa zece dintre cele mai cunoscute mituri despre slăbit:

1. Bea apă caldă

Asiaticii obișnuiesc să bea apă la temperatura corpului, adică în jur de 37 de grade Celsius și nu mai puțin de doi litri pe zi. Acest obicei simplu facilitează tranzitul intestinal și eliminarea toxinelor din organism.

2. Bea cafea cu grăsime

Dimineata, bea o cafea în care ai pus unt sau frișcă grasă. Pune trei – patru bucățele de unt, sau trei – patru lingurițe de frișcă grasă ori ulei de cocos în cafeaua sau ceaiul pe care le bei dimineața. Este micul dejun perfect!

3. Ciocolata este recomandată în curele de slăbire

Spre nemulțumirea ta, auzi de fiecare dată că ciocolata îngrașă. Acest mit trebuie detronat însă, deoarece o pătrățică de ciocolată neagră pe zi este chiar indicată în timpul curelor de slăbire. Ciocolata neagră conține cacao, iar acesta este bogat în antioxidanți care diminuează rata obezității.

4. Ai voie să mănânci șuncă

Poți mânca bacon în timpul dietei tale, dar ai grijă să mănânci numai grăsimi timp de 24 de ore. Poți consuma doar brânză, unt, ouă, ulei de cocos sau de măsline.

5. Folosește uleiul de cocos la prepararea mâncărurilor

Uleiul de cocos conține grăsimi saturate și este unul dintre uleiurile vegetale care nu se depun în organism, ceea ce înseamnă că este sigur pentru silueta ta. Un alt avantaj este acela că are punctul de ardere ridicat, motiv pentru care este recomandat la prepararea mâncărurilor.

6. Dormi cel puțin opt ore pe noapte

Niciun nutriționist nu include în rețeta de slabire ți somnul. Ceea ce trebuie să știi este că somnul favorizează procesul de slăbire, iar lipsa lui în normele recomandate duce la dezechilibru hormonal crescând pofta de mâncare, conform unica.ro.

Mai multe articole despre:
dietă cură de slăbire