MENIU

S-a dezlănțuit IADUL în SUA! O persoană a murit, iar mii de oameni au fost evacuați în urma unui incendiu nimicitor - VIDEO

Un incendiu de proporții a izbucnit în statul New Mexico din sudul Statelor Unite, provocând haos și distrugeri semnificative. Tragedia a rezultat în pierderea unei vieți omenești și evacuarea a mii de persoane din casele lor.

Cum s-a întâmplat totul

Flăcările au cuprins localitatea Ruidoso, unde un martor a relatat că a văzut „flăcări uriașe de 100 de metri”, în timp ce sute de clădiri ardeau. Conform Sky News, peste 500 de imobile au fost distruse sau avariate grav. Guvernatorul statului New Mexico, Michelle Lujan Grisham, a confirmat dimensiunea distrugerilor și a declarat stare de urgență în sudul statului.

Autoritățile locale au solicitat ajutorul guvernului central pentru a face față situației critice. Întreaga populație de 7.000 de locuitori din Ruidoso a fost evacuată în siguranță. În încercarea de a controla incendiul și de a proteja viețile și bunurile cetățenilor, guvernatorul Grisham a mobilizat trupele Gărzii Naționale în zonă.

Echipele de intervenție au luptat cu flăcările ore întregi

Incendiul continuă să pună la grea încercare echipele de intervenție, care luptă necontenit pentru a limita răspândirea focului și pentru a proteja infrastructura rămasă. Eforturile sunt susținute de resurse locale și federale, în timp ce autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a adăposti persoanele evacuate și pentru a le oferi sprijinul necesar în aceste momente dificile.