MENIU

Rusia amenință Occidentul. În ce condiții ar putea folosi Vladimir Putin arma nucleară

Putin anunță că s-a schimbat doctrina nucleară a Rusiei. Foto/Profimedia

Vladimir Putin a avertizat Occidentul că s-a modificat strategia oficială a Kremlinului. Țara sa ar putea utiliza arme nucleare dacă este lovită de rachete convenționale și că va considera orice ofensivă împotriva sa susținută de o putere nucleară drept un atac comun.

Kremlinul a anunțat duminică, 29 septembrie, că au fost pregătite modificările cu privire la doctrina sa nucleară, urmând să fie formalizate.

Președintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul că, în conformitate cu modificările propuse la doctrina nucleară rusă, țara sa ar putea utiliza arme nucleare dacă este lovită de rachete convenționale și că va considera orice ofensivă împotriva sa susținută de o putere nucleară drept un atac comun.

Modificările anunțate indică faptul că Moscova ar lua în considerare să răspundă cu arme nucleare dacă Ucrainei i s-ar permite să lovească în interiorul Rusiei cu rachete occidentale cu rază lungă de acțiune.

„Modificările au fost pregătite și vor fi acum formalizate”, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters.

Dmitri Peskov a justificat modificările aduse doctrinei nucleare a Rusiei invocând evoluțiile situației internaționale, creșterea tensiunilor în apropierea frontierelor Rusiei, apropierea tot mai mare a infrastructurii NATO și implicarea tot mai mare a „puterilor nucleare” occidentale în războiul din Ucraina.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident