MENIU

Românii au primit actele care le arată, concret, cu cât le crește pensia VIDEO

Poștașii din întreaga țară au înmânat primele decizii de recalculare pensionarilor

A început marea distribuire a deciziilor de recalculare a pensiilor, documente care le arată seniorilor, concret, câți bani primesc în plus din luna septembrie.

 O echipă Realitatea PLUS a însoțiți un poștaș din ușă în ușă pentru a vedea cum s-au modificat pensiile seniorilor după noua formulă de calcul.

Unii vârstnici se așteptau la majorări mai mari, deși au primit câteva sute de lei în plus, în timp ce alții, au rămas cu pensiile înghețate. Majorarea medie, potrivit oficialilor, este de 622 de lei.

Poștașii trebuie să predea deciziile personal, iar dacă pensionarul nu este acasă, poștașul se va întoarce și a doua oară. 

Poștașii din întreaga țară au înmânat primele decizii de recalculare pensionarilor după ce oficialii au încheiat marea recalculare. Doamna Viorica a lucrat doar 16 ani pentru că s-a îmbolnăvit și a fost nevoită să se pensioneze pe caz de boală. După noua formulă de calcul pensia a crescut cu 213 lei.

Nu toți au primit majorări, unii au rămas cu aceeași pensie, iar datele statistice arată că sunt puțin peste 800 de mii de români care rămân cu pensiile înghețate.