MENIU

România are cea mai mare creștere economică din UE

Crestere economica

România este țara cu cea mai mare creștere a productivității economiei în ultimii 20 de ani din Uniunea Europeană! Cel puțin asta arată un raport recent al Comisiei Europene! Deși o mare parte din industrie a fost lovită de prețurile uriașe la energie și gaze, oficialii europeni susțin că investițiile sunt un factor major care contribuie la această performanță.

România se numără printre țările UE cu cele mai bune performanțe în  ceea ce privește creșterea productivității, arată raportul de țară pentru 2023 întocmit de Comisia Europeană. Industria este lider în ceea ce privește indicatorii de productivitate, iar aceasta a fost lovită puternic de prețurile ridicate la energie, chiar dacă țara este un lider producător de gaze naturale din UE.

Conform raportului CE, creșterea productivității economiei românești a fost cea mai mare din UE în ultimii 20 de ani. Productivitatea a crescut mai puțin rapid în timpul celor doi ani de pandemiei, dar și-a revenit puternic în 2022 (4,6 %, a treia cea mai bună din UE).

“Punctul de plecare scăzut este important, însă performanța constantă pe parcursul unei perioade de perioadă îndelungată a permis o recuperare semnificativă a decalajelor în termeni de PIB real pe cap de locuitor, de la mai puțin de 40 % din media UE în momentul aderării la UE la 77 % din media UE. în 2022, conform Eurostat”, arată raportul.

Mai multe articole despre:
romania crestere economica