MENIU

Ripostă dură a Germaniei, după acuzațiile de nazism făcute de "sultanul" Erdogan

Scandal diplomatic Germania - Turcia

Guvernul german consideră ca fiind “inacceptabile” ultimele declaraţii ale preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan care a acuzat autoritățile germane de "practici naziste", relatează Deutsche Welle, în ediția sa electronică.

Guvernul german consideră ca fiind “inacceptabile” ultimele declaraţii ale preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan care a acuzat autoritățile germane de "practici naziste",

Scandalul turco-german ia amploare după ce președintele Recep Erdogan a comparat atitudinea Germaniei în privința campaniei electorale legate de referendumul din Turcia cu practicile din timpul nazismului.

Acum oficialii germani spun că o astfel de comparație este "absolut inacceptabilă".

Șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, Peter Altmeier, a declarat într-un interviu acordat postului TV ARD că Guvernul german va transmite "foarte clar" acest lucru Turciei.

Altmeier spune că "nu există absolut niciun motiv să permitem să fim etichetați în acest fel". Relaţiile dintre Ankara şi Berlin s-au tensionat după anularea joi şi vineri, în Germania, a unor mitinguri de susţinere a referndumului din 16 aprilie cu privire la extinderea puterilor preşedintelui Erdogan.

Turcia a reacţionat foarte violent şi a acuzat Germania că acţionează în favoarea unei victorii a taberei "nu" în referendum.

Cancelarul Angela Merkel a explicat că decizia de autorizare sau nu a acestor mitinguri nu revine statului federal, ci este de competenţa comunelor. Merkel l-a sunat sâmbătă pe premierul Binali Yildirim, într-o încercare de a calma tensiunile, iar miniştrii de externe ai celor două ţări urmează să se întâlnească miercuri.

Mai multe articole despre:
Germania Turcia ERdogan