REZULTATE BACALAUREAT 2014. Rezultate ORIBILE la BACALAUREAT 2014
REZULTATE BACALAUREAT 2014. In timp ce la cele mai bune licee din judetul Timis promovabilitatea la BAC a fost de peste 95%, au existat si trei unitati de invatamant in care niciun elev nu a reusit sa ia Bacalaureatul. REZULTATE BACALAUREAT 2014. Promovabilitatea la nivelul judetului, inainte de corectarea contestatiilor, este de 56,09%, scrie pressalert.ro. REZULTATE BACALAUREAT 2014.
REZULTATE BACALAUREAT 2014. Cele trei licee din judetul Timis unde niciun elev nu a resuit sa ia Bacalaureatul sunt Liceul Tehnologic Agricol Ortisoara, Liceul Tehnologic “Cristofor Nako”Sannicolau Mare si Liceul Tehnologic “Petru Mitroi” din Biled.
REZULTATE BACALAUREAT 2014. Din cei 125 de elevi ai acestor licee care s-au inscris la Bacalaureat, s-au prezentat la examen 59 dar niciunul nu a reusit sa ia medie de trecere.
Mai multe, pe pressalert.ro.
REZULTATE BACALAUREAT 2014. Cele mai bune licee din Timiș
Patru licee din Timis se pot lauda cu o promovabilitate de peste 90% in actuala sesiune a examenului de Bacalaureat. Nu avem insa niciun liceu la care toti elevii sa fi luat examenul si nici medii de zece. Asta, inaintea rezolvarii contestatiilor iar recorectarea lucrarilor ar putea sa mai aduca modificari la bilantul actual.
Liceul Teoretic “Grigore Moisil” are cea mai buna promovabilitate din judetul Timis: 98,53%, doar 2 elevi de aici nereusind sa treaca de Bacalaureat. Pe locul doi in acest top se afla Colegiul National Banatean – 96,74% , iar pe trei Colegiul National “C.D. Loga” – 96,21%.
Cel de-al patrulea liceu unde promovabilitatea la BAC este de peste 90% este Liceul Teoretic Lenau – 93,65%.
Mai multe, pe pressalert.ro.
REZULTATE BACALAUREAT 2014. Rezultatele din Sibiu
REZULTATE BACALAUREAT 2014. 69,02% dintre elevii din județul Sibiu care au susținut examenul de Bacalaureat au reușit să ia examenul.
Astfel, 1624 de elevi au luat note peste 6, iar 726 au fost declarați ”respinși”, potrivit ultimelor date furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.
REZULTATE BACALAUREAT 2014. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Colegiul Național ”Octavian Goga”, unde au luat examenul 99,07% dintre candidați, urmat de Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” cu 97,44% și Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” cu 97,21%.
REZULTATE BACALAUREAT 2014. 2217 elevi din judeţul Sibiu s-au prezentat luni la proba scrisă la Limba şi literatura română de la Bacalaureat, în timp ce aţi 82 de candidaţi au ales să absenteze.
Pentru cei care au trecut prin prima probă scrisă a Bacalaureatului, subiectele nu au fost atât de grele pe cât se aşteptau.
REZULTATE BACALAUREAT 2014. „Pentru mine această probă a fost surpinzător de uşoară. Eu sunt la profil Real şi ne aşteptam, şi eu şi colegii mei, să ne vină subiecte de genul realizarea unor paralele între diferite personaje, romane, dar ne-a venit Eminescu, ceva foarte uşor, care ne-a surprins pe toţi”, spune Teodora Păun, absolventă a Colegiului Naţional „Octavian Goga”.
Şi în acest an elevii au primit două tipuri de subiecte la Română - subiecte pentru profil Real şi Tehnologic şi subiecte pentru profil Uman şi Pedagogic.
REZULTATE BACALAUREAT 2014. Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară „Omul din vis” de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerinţe. La al doilea subiect candidaţii au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos, iar la ultimul subiect cerinţa a fost realizarea unui eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de-al lui Mihai Eminescu.
REZULTATE BACALAUREAT 2014. Examenul de bacalaureat continuă în 2 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), matematică sau istorie, iar în 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). Afişarea rezultatelor se va face în 7 iulie, până în ora 12:00, iar contestaţii se vor putea depune între orele 12:00 - 16:00.
Examenul de Bacalaureat a continuă miercuri, 2 iulie, la Sibiu cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), Matematică sau Istorie, la care au absentat 103 candidaţi, în timp ce alţi 2256 s-au prezentata la examen.
Spre deosebire de prima probă scrisă la Limba şi literatura română, când au fost eliminaţi trei elevi pentru fraudă, de data aceasta niciun elev nu a fost prins copiind.
La proba scrisă de Istorie, absolvenţii de clasa a XII-a au primit trei subiecte din Istoria României, fiecare dintre cele trei subiecte fiind notate cu câte 30 de puncte.
La Matematică, elevii au primit subiecte diferite în funcţie de profilul absolvit.
Absolvenţii de clasa a XII-a au început luni probele scrise de la Bacalaureat, iar prima probă a fost la Limba şi literatura română, probă la care s-au înregistrat şi primii eliminaţi de la Bacalaureat în judeţul Sibiu, scrie turnulsfatului.ro.
Doi candidaţi de la Colegiul Tehnic "Independenţa" Sibiu şi unul de la Liceul Tehnologic "Şcoala Naţională de Gaz" Mediaş au fost scoşi din examen după ce au fost prinşi copiind cu telefonul mobil, dar şi de pe o sursă scrisă.
„Deocamdată avem trei elevi care nu s-au putut abţine, că altfel nu îmi explic, şi s-au folosit de telefoane pentru a încerca să rezolve subiectele la română. Sincer nu îi înţeleg, au fost şi subiecte uşoare anul acesta, ştiau că sunt supravegheaţi video şi de cadre didactice şi cu toate acestea ei tot au încercat să copieze”, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.
La ultima proba scrisa din cadrul sesiunii de vara a examenului de Bacalaureat, in trei centre de evaluare de la nivelul judetului Iasi, o serie de candidati au avut nevoie de prelungirea perioadei de examinare, pana la ora 13:30. Este vorba de absolventi de liceu cu deficiente de vaz, auz si locomotorii. O situatie similara a fost inregistrata si in cadrul celei de-a doua probe scrise, anume Matematica - Istorie, cand examenul a fost prelungit tot pana la ora 13:30.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, 11 copii, care au avut nevoie de profesori de sprijin, au avut timpul prelungit cu o ora, in cadrul ultimei probe de la examenul de Bacalaureat.