MENIU

Revelion 2016. Ce să faci în ajun de Anul Nou ca să ai noroc tot anul următor

Unii oameni respectă cu sfințenie, pe 31 decembrie, o serie de tradiții și superstiții ca să aibă noroc în următorul an. 

În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguță de vâsc. Vâscul este simbolul universal al regenerării, renașterii, nemuririi, iar dacă crenguța este așezată lână o icoană, vă sporiți șansele să aveți liniște sufletească tot anul.

Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri la miezul nopții, de Revelion, vei avea 12 luni îmbelșugate, dulci și pline de sănătate.

Să ai bani asupra ta când bate miezul nopții înseamnă mai multe șanse de câștig în anul ce urmează.

Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termina cu situații tensionate. Mai ales, nu intra în 2016 supărat pe cineva.

Este recomandat ca în noaptea dintre ani să ai fructe rotunde în casă. Forma sferica este considerată perfectă, fiind asociată cu infinitul, cu continuitatea. În timp ce fructele simbolizează vitalitate, sănătate, forma rotundă a acestora sporește și șansele la perpetuitate în lucrurile bune din viața ta.

In cultura est-asiatica, taiteii cat mai lungi simbolizeaza longevitate. Pentru o viata cat mai lunga, prepara o mancare care sa contina taitei si ia o gura dupa ce ceasul bate miezul noptii, de Revelion.

Poti pune aproape orice pe masa de Revelion, mai putin preparate din pui. De ce? Se spune ca aceasta pasare alunga norocul cu cotcodacitul ei si te trage in trecut prin faptul ca scarmana in spate cu ghearele.

Pestele este echivalentul biblic al abundentei, al renasterii, motiv pentru care preparatele din peste sunt de bun augur daca le mananci in noaptea dintre ani. Mananca pestele intreg, nu taiat felii sau bucatele, caci altfel iti transformi si norocul in faramaturi.

sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
revelion ajun Noroc anul nou revelion 2016