Remedii naturiste pentru tratarea durerilor de cap
Durerile de cap sunt printre cele mai sâcâitoare și enervante nevralgii cu care ne putem confrunta. Există destule medicamente clasice pentru combaterea nevralgiilor, însă nici tratamentele naturiste nu trebuie neglijate.
Trebuie spuns că durerile de cap pot să aibă mai multe cauze și e important să știi ce anume le-a produs. Lipsa somnului este un factor important în apariția durerilor de cap. Asigura-te că respecți orele de somn de care ai nevoie pentru a funcționa normal.
Consumul excesiv de cafea poate produce cefalee. Poate că nu este o idee rea să menții consumul de cofeină sub 200 mg zilnic.
Pe de altă parte, consumul de alcool contribuie și el la apariția durerilor de cap, mai ales dacă este excesiv. Pentru a-l elimina mai ușor din organism și a preveni apariția durerilor de cap, hidratează-te corespunzător.
Deshidratarea este printre cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap. Dacă știi că nu bei suficientă apă și te trezeșți cu o durere de cap, nu uită să bei din când în când puțînă apă.
Stresul și irascitabilitatea sunt cauze ale durerilor de cap. Încearcă să fii mai relaxat.
Scăderea glicemiei, de obicei asociată cu senzația de foame, produce și ea durere de cap și senzația de leșîn. Mănâncă repede ceva dulce și încearcă să nu mai sări peste mese.
Desigur, probleme organice, cum sunt hipertensiunea arterială sau scăderea nivelului de estrogen sunt alți factori care pot produce dureri de cap. Răceală, gripă și sinuzita vin și ele cu dureri de cap, alături de alte simptome specifice.
Gheața pe frunte, un bun remediu
Dacă nu vrei să iei medicamente din farmacie și durerea de cap te enervează, o poți ameliora cu puțină gheață. Pune câteva cuburi de gheață într-o pungă și ține-o pe frunte. Va ameliora durerea. Dacă nu ai gheață la îndemână, încearcă o compresa cu apă rece.
Masarea tâmplelor îți poate fi și ea de folos pentru că poate contribui la eliminarea tensiunii care a cauzat cefaleea.
Dacă ai puțîn timp liber, ieși la o plimbare în parc. Mișcarea în aer liber îți va da o stare de bine. Poți, la fel de bine, să stai pe o banca, să te răsfeți cu ceva ce-ți place ție și să te bucuri de o scurtă pauză.
Sau poate că ai nevoie de puțină odihnă. Nu spun să dormi 5 ore, dar 10-20 de minute de somn te pot scapă de durerea de cap.
Dacă ești printre cei pentru care treaba asta nu somnul nu funcționează, atunci poți încerca să faci un scurt dus sau, dacă ai mai mult timp la dispoziție, o baie relaxantă. Pune ceva uleiuri esențiale sau săruri aromate în apă și rămâi în apă până te simți mai bine.
Trebuie să mai știi că dacă durerea ta de cap este asociată cu febra și vărsături, atunci poți folosi că remediu natural roinita. Este o plantă care le este de mare ajutor mai ales copiilor.
Pasta de ghimbir
Durerile de cap cauzate sau asociate sinuzitelor sunt ameliorate cu pastă de ghimbir aplicată pe locul dureros. Nu uită să aplici mai întâi o crema de gălbenele pentru că ghimbirul tinde să irite țesuturile. Poți consumă și ghimbir ras cu puțînă apă caldă. Trebuie să știi, însă, că dacă suferi de tulburări de coagulare, ghimbirul îți este contraindicat. El subțiază sângele, așadar, întreabă medicul de familie sau un hematolog înainte de a-l consumă.
Pulberea de lavandă
Administrată sublingual, câte o lingură în caz de nevoie sau, în fiecare zi, în scop preventiv, ameliorează durerile de cap. Util și eficient este și uleiul volatil de lavandă care poate fi utilizat fie că aromatizant, fie pentru a masă tamplele.
Inhalatiile cu oțet de mere
Pot fi și ele de ajutor în lupta cu durerea de cap. Ai nevoie de un bol cu 3 căni de apă fierbinte și un sfert de cană de oțet de mere. Inhalează aburii degajați timp de cel mult 10 minute și apoi bea un pahar cu apă rece.
Masajul tâmplelor cu ulei esențial de mentă
Ar trebui să te ajute să elimini în doar câteva minute o durere de cap supărătoare. Mentă are și o aromă plăcută și relaxantă, asdar s-ar putea să îți dea o stare de bine.
Îți mai spun că există mai multe alimente care îți pot ameliora durerile de cap. Frunzele și legumele verzi sunt primele dintre acestea. Din meniul antidureri de cap nu ar trebui să lipsească peștele gras, fructele, semințele care conțîn acizi grași, cerealele integrale și ardeiul iute.
Ceai de mușețel
Un ceai de mușețel te poate ajută, de asemenea să elimini durerea de cap. Această plantă are proprietăți analgezice și va acționa asupra zonei în care s-a creat tensiune, cauza durerii de cap. Ai nevoie de 6 lingurițe de flori uscate pe care să le infuzezi într-o jumătate de litru de apă. Nu consumă mai mult de 3 căni pe zi.