MENIU

Remedii naturiste pentru nas înfundat

Remedii naturiste pentru nas înfundat

In sezonul racelilor si al gripelor, nici cel mai rezistent dintre oameni nu scapa fara sa aiba macar nasul infundat. Celor cu imunitatea mai slaba , congestia nazala pare sa nu le mai dea pace, afectandu-i pe tot parcursul sezonului rece.

Inainte de a apela la picaturile de nas, care creeaza dependenta de cele mai multe ori, incearca cateva remedii naturiste pentru nas infundat, care te vor ajuta sa respiri cu usurinta!

Scapa natural de nasul infundat

Daca suferi de congestie nazala de cand a inceput sa scada mercurul din termometre, probabil ca aproape ai uitat ce inseamna sa respiri normal si simti adesea ca nu ai destul aer. Poate ca este o problema banala, insa nasul infundat nu te lasa sa te odihnesti cum trebuie si te obliga sa respiri aerul rece de afara pe gura, expunandu-te, astfel, la raceli mai grave ale gatului si chiar ale plamanilor, ca sa nu mai spunem ca iti modifica vocea in cel mai caraghios mod. Este momentul, asadar, sa remediezi situatia!

1. Solutie salina

In topul celor mai simple solutii naturiste pentru nasul infundat se afla solutia salina, pe care o gasesti in farmacie sau o poti prepara chiar tu, acasa. Ea curata bacteriile care irita caile respiratorii si, in acelasi timp, ajuta la hidratarea mucoasei, care se poate usca de la frig, cauzand sangerari. Amesteca 2-3 lingurite de sare neiodata cu jumatate de litru de apa distilata sau sterilizata (ori pur si simplu fiarta si racita). Foloseste solutia pe post de picaturi, apoi sufla usor nasul si, in scurt timp, vei observa imbunatatiri.

Citeste continuarea pe divahair.ro.