MENIU

Regulile pentru concursul de directori de școală vor fi modificate față de varianta inițială. CÂND va fi gata varianta actualizată și CE ar putea curpinde aceasta

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că au fost centralizate toate propunerile venite în ultimele 10 zile de dezbatere publică pe marginea proiectului de metodologie pentru concursul național de directori și directori adjuncți de școli și că va urma discuția în Comitetul de Dialog Social din 16 iunie, unde va fi propusă o variantă actualizată a regulilor pentru examen și concurs.

„În urma centralizării tuturor propunerilor primite pe parcursul perioadei de dezbatere publică a proiectului metodologiei de concurs pentru ocuparea posturilor de director în unitățile de învățământ, urmează să integrăm aspectele convenite într-o variantă îmbunătățită a proiectului în cauză. Propunerile vizează, în principal, calendarul concursului, ponderea punctajelor celor două probe, posibilitatea de înscriere la concurs pentru mai multe poziții și posibilitatea de contestare a ambelor probe. Varianta rezultată vă fi supusă avizării CDS în data de 16 Iunie. După avizare vom comunica varianta finală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Edupedu.ro.

Reamintim că ministrul a anunțat, sâmbătă, la Iași, că este luată în considerare inclusiv ideea de a demarara concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată "nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”.

El a explicat că numirea noilor directori ar putea avea loc în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022.

„Iniţierea concursului ar putea să fie făcută în ziua imediat următoare, 14 septembrie, printr-un anunţ, iar proba scrisă ar putea să fie susţinută în cea de-a doua parte a lunii octombrie. Probele de interviu s-ar putea susţine la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute cu începere din semestrul al II-lea, adică cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului în semestrul I al anului şcolar 2021-2022 şi de a începe semestrul al II-lea cu directori numiţi după criterii de competenţă, care să privilegieze exclusiv competenţa”, a mai spus ministrul Educației.